Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft 16GB RAM’li yeni oyun konsolu Xbox Series X ile bir ilk yaptı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Beklenen gün sonunda geldi evet! Konsol severleri sevindirecek haber Microsoft Xbox Series X oyun konsolu ile birlikte duyuruldu. Firma bugüne kadar geliştirilmiş olan en güçlü oyun konsolunu resmen tanıtmış oldu. Fakat bazı soru işaretleri var. Tasarımsal açıdan bilgisayar kasasını andıran yeni Xbox Series X şimdiden çok konuşulmaya başlandı.

“E bu bilgisayar kasası değil mi?”

Yorumunuza kesinlikle katılıyorum. Yeni Microsoft Xbox Series X oyun konsolu tıpkı bir bilgisayar kasasına benziyor. Saniyede 60 kare ve 4K çözünürlük desteği ile gelen konsol, rakipleri karşısında önemli ve ilgi çekici özelliklere sahip. Ancak taşınabilirliği konusunu artık unutun. Zira bir bilgisayar kasasını nasıl sırtlayıp nasıl bir yerlere götüremiyorsak, artık bu konsolu da taşımakta sorun yaşayacağız.

microsoft xbox series x 003

Xbox One’a göre 4 kat daha güçlü

Microsoft’un açıklamalarına göre yeni oyun konsolu Xbox Series X, Xbox One’a göre tam 4 kat daha güçlü işlem yapabiliyor. Sessiz çalışacağı yönünde de bilgilendirmede bulunan ekip, daha stabil sonuçlar alabilmek için uzun süredir çalıştıklarını belirtti.

Piyasa satış fiyatı 499 dolar olarak belirtildiğinin de altını çizelim. Türkiye satış fiyatı konusunda ise henüz bir bilgilendirme yok. Fakat tahmin yürütecek olursak, 3899 TL gibi ciddi rakamlar bizleri bekliyor.

microsoft xbox series

Microsoft Xbox Series X özellikleri

  • İşlemci: AMD Zen2 mimarili 3.5 GHz 8 çekirdek
  • GPU: Xbox Series X özel GPU ve özel işlemci
  • Hesaplama Gücü: 12 TFLOPS
  • RAM: 16GB GDDR6 (13GB oyunlar için, 3GB işletim sistemi için)
  • Dahili NVMe SSD

microsoft xbox series x 002

8K desteği de var

Ürün piyasaya 4K 60 FPS desteği ile birlikte çıkacak demiştik. Ancak ilerleyen aylarda 120 FPS ve 4K destekli oyunları da direkt olarak hiç bozulma yaşamadan oynayabileceksiniz. Şuan için söylentiler ne kadar doğru bilinmez ama, 8K desteğinin bulunduğu da belirtiliyor. Fakat biz 8K’ya hazır mıyız? orası soru işareti..

Piyasaya ne zaman çıkıyor?

Ürünün kendisi duyuruldu ama, hemen satışa çıkmasını beklemeyin tabii ki. Öncelikle lansman tarihi ve sonra raflara çıkacak tarihi bekleyeceğiz. Lansman tarihi olarak Microsoft şuan için 20 Kasım 2020 tarihini işaret ediyor. Ama öne gelir, ama ileri gider bilemiyoruz. Detaylar gelmeye devam ettikçe, sizlere de aktarmayı sürdüreceğiz.

Peki siz Microsoft Xbox Series X isimli yeni oyuncu konsolunu nasıl buldunuz?

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler