Perşembe, Mart 28, 2024

Microsoft Edge, 600 milyon kullanıcıyı geçti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknoloji ve yazılım devi Microsoft, geçen yıl yeni Chromium tabanlı Edge web tarayıcısını piyasaya sürdü. Bu yeni sürüm, uzantılar ve web siteleriyle daha iyi uyumluluk, en yeni işleme yetenekleri için harika destek, modern web uygulamaları ve desteklenen tüm işletim sistemi platformlarında güçlü geliştirici araçları sunuyor. Kısa süre önce yapılan bir iş listesinde Microsoft, Microsoft Edge web tarayıcısının şu anda 600 milyon kullanıcıya sahip olduğunu açıkladı, bu, tarayıcının yalnızca 2019’da piyasaya sürülmesinden bu yana gerçekten etkileyici.

Microsoft, Ocak 2021’de Edge kararlı kanalı için büyük bir güncellemeye hazırlanıyor. Bunlara ek olarak Önümüzdeki yıl Edge 88 Stable sürümüne gelecek olan yeniliklerin resmi listesi:

  • Uyuyan sekmeler, arka planda, etkin olmayan tarayıcı sekmelerinde kullanılan sistem kaynaklarını (ör. RAM, CPU) azaltarak tarayıcı performansını artırır. Kullanıcılar, sekme sitelerinin uykuya geçmesini önleyebilir ve etkin olmayan bir sekme uykuya geçmeden önceki süreyi yapılandırabilir. Bu özellik, grup politikaları ile de yönetilebilir.
  • Microsoft Edge 88’den başlayarak, kullanıcılar bir PDF belgesini tek sayfada veya iki sayfalık bir kitap görünümünde görüntüleyebilecekler. Görünümü değiştirmek için, kullanıcı araç çubuğundaki Sayfa Görünümü düğmesini kullanabileceksiniz.
  • Yatay sekmeler; sayısı arttıkça, site başlıkları kesilmeye başlar ve her sekme küçüldükçe sekme kontrolleri kaybolur. Bu, sekmeleri bulmak, değiştirmek ve yönetmek için daha fazla ve eldeki göreve daha az zaman harcadıklarından kullanıcı iş akışını kesintiye uğratır. Dikey sekmeler, kullanıcıların sekmelerini yana kaydırmalarına olanak tanır; burada dikey olarak hizalanmış simgeler ve daha uzun site başlıkları, hızlı bir şekilde taramayı, tanımlamayı ve açmak istedikleri sekmeye geçiş yapmayı kolaylaştırır. Dikey sekmeler, sekmeleri hızla çoklu seçim, kapatma ve yeniden sıralamak için daha fazla alan sağlayarak birkaç sekmeyi düzenlemeyi de kolaylaştırır. Kullanıcılar dikey sekmeleri kullanırken odaklanmak ve web’in daha fazlasını görmek istediklerinde, bölmeyi her zaman daraltabilir ve belirli bir sekmeyle etkileşim kurmak istediklerinde genişletmek için fareyle üzerine gelebilirler.
  • Microsoft Edge eşitleme verilerinizi ürün içinden sıfırlamanın bir yolunu sunuyoruz. Bu, verilerinizin Microsoft hizmetlerinden temizlenmesini ve daha önce bir destek bileti gerektiren belirli ürün sorunlarını çözmenizi sağlar.
  • Microsoft Edge 88’den başlayarak, kullanıcı şifreleri ihlal edildiği bilinen kimlik bilgilerinden oluşan bir depoda kontrol edilecek ve bir eşleşme bulunursa kullanıcıya bir uyarı gönderecektir.
  • Eski FTP protokolü desteği Microsoft Edge’den kaldırılıyor. Bir FTP bağlantısına gitmeye çalışmak, tarayıcının İşletim Sistemini FTP bağlantısını işlemek için harici bir uygulamayı açmaya yönlendirmesine neden olur. Alternatif olarak, BT yöneticileri Microsoft Edge’i FTP protokolüne dayanan siteler için IE Modunu kullanacak şekilde yapılandırabilir.
  • Microsoft Edge 88 sürümünden başlayarak, MacOS’ta iş profilinizle kimlik doğrulaması yapan siteler arasında geçiş yapma olanağı sağlanacak
  • Microsoft Edge Beta sürüm 88’den başlayarak, Adobe Flash yeteneği ve desteği kaldırılacaktır.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler