Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft Excel’de Formül Yazma İşlemi Baştan Değişiyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft bugün, Excel‘de formül oluşturma şeklinizde devrim yaratacak yeni bir özelliği duyurdu. Excel formülleri son derece popülerdir, ancak kendi yeniden kullanılabilir işlevlerinizi tanımlamak için formül dilini kullanamazsınız. Yeni LAMBDA özelliği, Excel’in formül dilini kullanarak kendi özel işlevlerinizi tanımlamanıza olanak tanır. Ayrıca bir işlevi diğerinden de çağırabilirsiniz.

Yeniden Kullanılabilir Özel İşlevler

LAMBDA ile, Excel’de oluşturduğunuz herhangi bir formülü alıp bir LAMBDA işlevine sarabilir ve ona bir ad verebilirsiniz (“İŞLEVİM” gibi). Ardından, sayfanızın herhangi bir yerinde, bu özel işlevi sayfanız boyunca yeniden kullanarak İŞLEVLERİM’e başvurabilirsiniz.

Özyineleme

Yeniden kullanılabilir işlevler, LAMBDA’dan yararlanmaya başlamak için yeterli bir nedendir, ancak bir şey daha var… özyineleme yapabilirsiniz. Örneğin MYFUNCTION adında bir LAMBDA oluşturursanız, MYFUNCTION tanımı içinde MYFUNCTION çağırabilirsiniz. Bu, daha önce yalnızca komut dosyası aracılığıyla Excel’de mümkün olan bir şeydi (VBA / JavaScript gibi). Daha önce senaryo yazmadan mümkün olmayan şeyleri inşa etmek için bundan nasıl yararlanabileceğinize dair bir örnek de aşağıda göstereceğim.

Syntax

=LAMBDA([parameter1, parameter2, …,] calculation)

Bağımsız DeğişkenAçıklaması
parameterHücre başvurusu, dize veya sayı gibi işleve iletmek istediğiniz bir değer. 253’e kadar parametre girebilirsiniz. Bu argüman isteğe bağlıdır.
calculationİşlevin sonucu olarak yürütmek ve geri dönmek istediğiniz formül. Son argüman olmalı ve bir sonuç döndürmelidir. Bu argüman gereklidir.
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler