Perşembe, Nisan 25, 2024

Microsoft Yeni Kablosuz Klavyesini Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apple firmasının Magic klavyesinin Microsoft atağı olan “Modern” kablosuz klavyesi geçtiğimiz günlerde duyuruldu. Modern klavyeler cidden isminin hakkını veriyor, modernler. Surface laptopların klavye tasarımını kusursuz bir uyumla ele alan Microsoft, yeni kablosuz klavyesindeki parmak izi okuyucusuyla şifre unutmaya maal bırakmıyor.

microsoft modern

Normalde Surface bilgisayarların klavyeleri yalnızca Surface bilgisayarlar ile çalışır. Ama “modern” klavyemiz Windows 8.1, Windows 10, Mac OS 10.10.5 ve üstü sürümler ile de uyumlu. Mobil cihazlarda Android 4.4.2 ve üstü, Apple cihazlarda ise iOS 8.1 ve üstü ile çalışan cihazları desteklemekte.

Bluetooth 4.0 ile bağlanan cihaz, tasarımından ödün vermiyor ve ele oturuyor. Ayrıca son çıkan telefonlarda bulunan, son dönemin modern güvenlik yöntemi parmak izi okuyucusuna da sahip. Parmak izi okuyucusunu yalnızca Windows 10‘da kullanabiliyoruz, sanırım tek eksisi bu. Windows 10 cihazlarda bağlanıldığı takdirde cihazınızın kilidini bu okuyucu yardımıyla kolayca açabiliyoruz. 

Parmak izi okuyucusu sadece oturum açmakta da kullanılmıyor. Güvenlik amaçlı bulunmasının yanı sıra Windows Hello kullanan herhangi bir uygulama üzerinden, herhangi bir şifre girmeden istediğiniz ürünü kolayca satın alabiliyoruz. Tıpkı Magic klavyelerdeki gibi bir tasarıma sahip olan bu klavyeler yine daha çok yazarlara hitap etmekte. 

Yakında Microsoft Store üzerinden satışa çıkacak olan cihaz $130 (699₺) gibi bir meblağ ile satışa sunulacak. Alınır mı, yazarsanız alınır, ama fiyatı cidden çok pahalı. Dolar pahalı, vergiler yüksek, Türkiye’ye de yukarıda yazdığım gibi bir fiyat ile gelir tahminen.

Klavye ile ilgili videoya buradaki linkten ulaşabilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler