Cuma, Nisan 26, 2024

Microsoft Sürpriz: Android Çalıştırabilen Katlanabilir Telefon Surface Neo

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu cihaz Android işletim sistemini çalıştırmanıza olanak sağlayacak ve 2020 yılında piyasaya girecek; Microsoft, Surface etkinliği sırasında izleyenlere son bir sürpriz daha yaşattı: Android’i çalıştırabilen Katlanabilir Surface Duo telefonunu tanıttı.

Cihazın fiziksel tasarımı Microsoft’un yeni duyurulan çift ekranlı Surface Neo isimli dizüstü bilgisayar benzeri ama daha küçük cebe sığabilen cihazına benziyor. Duo, 360 derece dönebiliyor ve minyatür 8.3 inç tablet olarak tamamen açılmasını sağlayan iki adet 5.6 inç ekrana sahip.

Her ekran aynı anda iki farklı uygulamayı çalıştırabilme potansiyeline sahip. Duo, ikinci ekranını klavye yahut oyun denetleyicisi olarak kullanılmasına izin vererek yatay moda dönüştürebiliyor. Burada sunulan Android sürümü, daha büyük Surface Neo modelinin çalıştığı Windows 10X işletim sistemine benzemek için çok renkli görünüyor.

microsoft surface neo 2

Wired tarafından yapılan habere göre, Surface Duo Snapdragon 855 işlemciye sahip ancak tasarımın öğeleri henüz kesinleşmedi tıpkı arka kemeranın yer alıp almayacağının belli olmadığı gibi.

Microsoft’un baş ürün sorumlusu Pano Panay, Surface Duo’ya sahnede telefonu denemekten nefret ediyor gibi göründüğü halde cihazı tanıttı. Microsoft, Windows Phone platformunun ölümünüden bu yana ilk kez akıllı telefon üretimine geri döndü.

Neo gibi, bugünün Surface Duo’ya bakışı erken bir önizleme. Cihaz 2020 tatiline kadar çıkmayacak, ancak Microsoft geliştiricilere yeni donanım için uygulamalar oluşturmaya zaman ayırmak istiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler