Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft, Windows 10 için OpenCL ve OpenGL Uyumluluk Paketleri Yayınladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Karantinada olduğumuz dönem Mart ayında, OpenCL 1.2 ve OpenGL 3.3 desteğinin tüm Windows ve DirectX 12 özellikli cihazlara geleceği bildirilmişti. Microsoft şimdi, varsayılan olarak OpenCL ve OpenGL donanım sürücülerinin yüklü olmadığı bir Windows 10 bilgisayarda herhangi bir OpenCL ve OpenGL uygulamasını çalıştırmanıza izin verecek bir uyumluluk paketi yayınladı. Windows 10 bilgisayarınızda yüklü bir DirectX 12 sürücünüz varsa, desteklenen uygulamalar daha iyi performans için donanım hızlandırma ile çalışır.

Şimdilik sadece belirli uygulamalar bu uyumluluk paketini kullanabiliyor. Microsoft bu konuya ek olarak, Windows Insiders’ın bu paketin daha fazla uygulamanın kullanmasına izin veren bir Insiders sürümünü alabileceğinden bahsetti. OpenCL ve OpenGL uyumluluk paketini buradan Microsoft Store’dan indirebilirsiniz.

OpenCL nedir?

OpenCL nedir diye soracak olursanız, açılımı Open Computing Language / Hesaplama Dilini Aç, 2008 yılında Apple tarafından kâr amacı gütmeyen teknoloji şirketleri birliği Khronos Group‘a karşı önerilen, kabul gördükten sonra spesifikasyonu pek çok şirketin katkılarıyla hazılanan heterojen hesaplama platformundan birisidir.

OpenGL nedir?

OpenGL nedir diye soracak olursanız, gelişmiş donanım desteğini kullanarak hem iki hem de üç boyutlu grafikleri bilgisayar ekranına çizmek için kullanılan ücretsiz bir grafik uygulama geliştirme arabirimidir. Windows, Linux, MacOS ve Solaris gibi birçok işletim sisteminde yaygın olarak ve oyun konsolu olarakta Playstation 3 başta olmak üzere bazı oyun konsolları tarafından destekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

  1. ” Open Computing Language / Hesaplama Dilini Aç” değil de açık kaynak Hesaplama dili şeklinde çevirmemiz gerekmiyor mu hocam? ben o anlamda kullanıldı diye düşünmüştüm ama

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler