Cuma, Nisan 19, 2024

Microsoft, Windows için Office Lens Servisini Kapatıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Microsoft, 2014 yılında Windows 10 için Office Lens uygulamasını piyasaya sürdü. Ancak, Microsoft’un uygulamanın kullanımdan kaldırıldığını duyurması ile bu uygulamanın yolun sonuna geliyor gibi görünüyor. Bunlara ek olarak yazılım ve teknoloji konusunda lider olan şirket Office Lens servisinin Windows 10 için kapanmasına ilişkin şu bilgileri dile getirdi.

Önemli: Windows için Office Lens’teki resimlerinizi OneDrive, OneNote, Word, PowerPoint veya PDF’ye kaydetme gibi belirli bulut tabanlı hizmetler 31 Aralık 2020’den sonra kullanılamayacak. Uygulamanın diğer özelliklerini şu şekilde kullanmaya devam edebilirsiniz: cihazınızda yüklü. Ayrıca Windows 10 için Office Lens, 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Microsoft Store’dan indirilemeyecektir. Tüm Office Lens özelliklerinden yararlanmaya devam etmek için, iOS veya Office için Office Lens’in en son sürümünü indirmenizi ve kullanmanızı öneririz.

Görünüşe göre Microsoft, bu kullanışlı uygulamayı sonlandırmayı planlamıyor, ancak işlevselliğin çoğu iOS ve Android için OneDrive uygulamasında yerleşik olarak bulunuyor ve servisi daha çok mobil tarafa çekmeye çalışıyor. Office Lens, uygulaması Windows Phone geliştirme döneminden kalmıştı ve diğer birçok UWP uygulaması gibi artık bir telefon platformu olmadan bir teklif sunmuyor. İOS ve Android’de Office Lens kullanılmaya devam edecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler