Çarşamba, Nisan 24, 2024

Microsoft’un canlı yayın platformu Mixer kapatılıyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her geçen gün yayıncı olmak isteyen birçok kişi çeşitli yayın platformları arasında karar vermeye çalışıyor. Twitch, Facebook, YouTube gibi birçok yayın platformu mevcut. 2016’dan beri faaliyet gösteren Mixer‘in, bugün itibarıyla kapatılacağı duyuruldu.

Mixer’in ilerleme çabaları suya düştü!

Twitch, Facebook ve YouTube gibi daha çok bilinen canlı yayın platformları mevcut olduğunda dolayı Mixer, istediği başarıya ulaşamadı ve uzun süre stabil bir kullanıcı sayısıyla faaliyetlerine devam etti. Shroud ve Ninja gibi çok ünlü yayıncılarla milyon dolarlık anlaşmalar imzalayan Mixer, yapmış olduğu hamlelerle platformu ayakta tutamadı.

Dördüncü seçenek olarak adlandırabileceğimiz Mixer, her ne kadar güzel bir web sitesi tasarımına sahip olsa da canlı yayın yapan kişileri kendi tarafına çekmeyi başaramadı. Mixer‘in kapatılacağının duyurulması ardından başka bir açıklama geldi.

Mixer stream

Bu açıklamada Mixer‘in bugünden itibaren Facebook Gaming ile işbirliği içerisinde olacağı belirtildi ve Mixer üzerinde yayın yapan bütün kullanıcıları Facebook Gaming tarafına davet ettiler ve geçiş yaptıkları taktirde kullanıcılara kolaylıklar sağlayacaklarını belirttiler.

Mixer‘de partnerliği bulunan kullanıcılar Facebook Gaming tarafına geçiş yapmak isterlerse şayet partnerliklerinin aynı şekilde devam edeceği belirtildi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler