Çarşamba, Nisan 24, 2024

Microsoft,Xbox Series X Modelini 2020’de Piyasaya Sürecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Xbox şimdi bir PC gibi görünüyor

Microsoft, yeni nesil Xbox modelini Xbox Series X olarak adlandırılıyor. Microsoft, bugün Oyun Ödülleri sahnesinde isim ve konsol tasarımını açıkladı. Yeni konsolun kendisi, önceki Xbox konsollarına bakıldığında konsoldan ziyade daha çok bir bilgisayara hatta Mac Pro’ya benziyor.

Yeni model konsolun kendisi hem dikey hem de yatay yönde kullanılmak üzere tasarlanmış ve Microsoft’un Xbox şefi Phil Spencer, “Xbox One X’in işlem gücünün dört katını en sessiz ve verimli şekilde sunacağını” vaat ediyor. Microsoft , bir sonraki Xbox konsolu için geliştirilmekte olan Ninja Theory’den yeni bir oyun olan Hellblade 2’yi sergilemek için Xbox Series X’i kullandı . Microsoft, buradaki tasarımı ortaya koyarken, şirket daha önce tartışılmış olanların ötesinde tam özellikleri ifşa etmiyor.

İçerisinde hangi teknolojiler mevcut?

Xbox Series X modeli, AMD markasının Zen 2 isimli ve Radeon RDNA mimarisine dayanan özel tasarlanmış bir işlemciye sahip olacak. Microsoft ayrıca, yükleme sürelerini artırmayı vaat eden Xbox Series X‘te bir NVMe SSD kullanıyor. Xbox Series X ayrıca 8K oyun oynatma, oyunlarda 120 fps değerlerine kadar kare hızı, ışın izleme ve değişken yenileme hızı desteğini de sağlayacak.

Microsoft henüz cihazın grafik işlemci performansından bahsetmiyor , ancak Spencer, verdiği bir demeçte bazı ipuçları paylaştı ve Hellblade 2 fragmanında da gördüğümüz grafiklerin gerçek zamanlı olarak konsolda çalışan bir oyun motorunda yakalandığı sanılıyor. Spencer, “Xbox One ana konsolundan çarpıcı bir yükseltme yapmak istedik yani matematiği yaptığımızda, Xbox One’ın GPU gücünün sekiz katından fazlayız ve bir Xbox One X’in iki katıyız.” diyor

GameSpot  tarafından elde edindiğimiz bilgilere göre yeni konsolun kabaca Xbox One denetleyicisi kadar geniş ve üç kat kaba görünen bir denetleyecisi olduğu söyleniliyor.

Denetleyicilerden konu açmışken, Microsoft bugün ayrıca yeni bir Xbox Wireless Controller piyasaya sürdü. Spencer , “Boyutu ve şekli daha geniş bir insan kitlesine uyacak şekilde düzenlenmiştir ve ayrıca ekran görüntülerini ve oyun kliplerini yakalamayı basitleştirmek için yeni bir Share (Paylaş) butonuna sahiptir”  diyor. Denetleyici, önceki modellere göre biraz daha küçük, ancak GameSpot’a göre gürültülü tetikleyicileri koruyacakGüncellenen denetleyici, mevcut Xbox One konsolları ve Windows 10 PC’lerle çalışacak ve her Xbox Series X ile beraber gelecek.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler