Cumartesi, Nisan 20, 2024

Köpek Balığı olarak tanıdığımız Mitsubishi Lancer’ın üretimine son verildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Japon markası olan Mitsubishi en önemli modellerinden birisi olan ve efsanevi seriler arasında yerini alan Lancer‘ın üretimine son verdiğini açıkladı. Bundan böyle Lancer adı altında yeni bir otomobil gelmeyeceği gibi, Mitsubishi rotasını crossover tarafına yöneltti.

Tüketicilerin yoğun ilgi göstermiş olduğu Mitsubishi Lancer ülkemizde de çok talep görüyordu. Özellikle modifiye severler bu araçlara “köpek balığı” lakabı ile hitap ediyordu. Nisan ayında patlak veren skandallardan sonra marka kaybına uğrayan Mitsubishi, artık farklı segmentlerde şansını deneyecek.

mitsubishi lancer 004
İlk olarak 1973 yılında üretimi gerçekleştirilen Lancer sonradan EVO ailesi ve Final Edition sürümleri ile karşımıza çıkmıştı. Sedan liginde sunulmaya devam eden modeller artık rafa kaldırılmaya hazırlanıyor. Şuanda Mitsubishi için “küçülmeye gidiliyor” yorumları yapılsa da, kısa süre içerisinde toparlanacaklarını düşünüyoruz. Lakin bu kadar sadık bir kitleyi toplayabilmek çok kolay bir iş değil. Zira Lancer severler firmanın aldığı bu karar çok üzülecektir.

Dönemin en kapışmalı serilerini hatırlarsanız Subaru Impreza ve Mitsubishi Lancer arasında görmüştük. Artık efsaneye elveda demenin vakti geldi. Biz de son bir hatıra olarak en güzel Mitsubishi Lancer modellerinin görsellerini sizler için derledik.

Mitsubishi Lancer galerisi

mitsubishi lancer 007

 

mitsubishi lancer 009

 

mitsubishi lancer 0010

 

mitsubishi lancer 008

 

mitsubishi lancer 005

 

mitsubishi lancer 003

 

mitsubishi lancer

 

mitsubishi lancer 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler