Salı, Mart 19, 2024

MSI Vigor GK70 Klavye İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan herkese selamlar. Birbirinden farklı ürünleri incelediğimiz hocanın masasında bugün, MSI Vigor GK70 klavye incelemesi gerçekleştiriyoruz.

MSI’ın oyuncu ekipmanları arasında kendini gösteren Vigor GK70 klavye, mekanik yapısı ve uzun ömürlülüğü ile dikkat çekiyor. Gelin klavyenin detaylarına yakından bakalım.

Tasarım

MSI Vigor GK70’e tasarımdan önce kutu içeriği ile irdelediğimizde oldukça makul bir içerik ile karşılaşıyoruz. Kutu içinden Vigor GK70, bağlantı kablosu, 17 adet tuş kapağı, tuş sökücü ve kullanım kitapçığı çıkıyor.

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 004

Klavyeye genel bir bakış attığımızda minimal ancak sert ve asi bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Boyut olarak oldukça küçük duran klavye, gri zemin üzerinde siyah tuşları barındıran bir tasarım rengi ile geliyor. Materyal olarak kullanılan sert plastik ve metal parçalar, sağlamlık noktasında da kendini gösteriyor.

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 005

Yön tuşlarının hemen üzerinde konumlandırılan MSI ejderhası, klavyenin oyuncu ruhunu iyi şekilde yansıtan bir detay durumunda. Klavyenin her iki kenarında da yine ejderha ve çizgisel süslemeler bulunuyor.

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 007

Boyut olarak yukarıda da söylediğimiz gibi oldukça minimal bir tasarım hakim. Yaklaşık 35cm genişlik ve 13cm yüksekliğe sahip klavye, sağ kısımda gördüğümüz numerik tuş takımına sahip değil. Aynı zamanda herhangi bir multimedya tuşu da göremiyoruz. Ancak Fn + F kombinasyonları ile multimedya kontrolü yapabilmek mümkün.

MSI Vigor GK70, oyuncu klavyesi olması sebebi ile mekanik bir yapı ile geliyor. İçerisinde MX Cherry Red Switch’leri barındıran klavye, ses noktasında oldukça makul gürültü oluşturuyor. Anahtarların tıklama hissi ise oldukça iyi seviyede.

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 017

Diğer tarafta son yılların popüler tasarım eklentisi RGB aydınlatma desteği, MSI Vigor GK70’de de mevcut. 16 Milyon renk desteği ve oyun destekli renk efektleri sunan klavye, aydınlatmalar ile tasarımını dinamik bir şekilde tamamlıyor.

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 012

Kutu içeriğinden çıkan tuşlara değinecek olursak, gri renkli alüminyum WASD tuşları ve tamamen düz siyah olan diğer yumuşak tuşları görüyoruz. Dilerseniz klavye üzerinde sık kullandığınız tuşları daha konforlu kullanmak adına bu tuşlar ile değiştirmeniz mümkün.

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 020

Öte yandan kablonun örgülü ve altın uçlu olduğunu aktaralım. Yine kablonun ayrılabilir olması, tümleşik kablolara göre daha pratik onarım sunuyor. 1.8 metre uzunluk sunan kablo, micro-USB girişine sahip.

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 010

Son olarak MSI Vigor GK70’in 900 gram ağırlığa sahip olduğunu aktaralım. Bu ağırlık, kullanım esnasında klavyenin konumunu kaybetmemesi için yeterli düzeyde. Üstelik tabanda klavyeyi biraz daha yükseltebileceğiniz kaymaz, açılı ayaklar bulunuyor.

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 006

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 027

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 021

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 014

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 033

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 31

Teknik Detaylar

MSI Vigor GK70, oyuncu klavyelerinden beklenilen birçok teknik özelliği bünyesinde barındıran güçlü klavyelerden. Bu özelliklerin ilkinde, 50 milyonluk tık ömrü bulunuyor. Tasarım olarak kullanılan metal malzemelerin bütünsel bir sağlamlık sunuyor olmasına ek tuş bazında da bu sağlamlık tık ömrü olarak bizlere sunuluyor.

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 016

Oyuncu odaklı klavyelerde aradığımız teknolojiler de Vigor GK70’de unutulmamış. Bu teknolojiler elbette hepinizin bildiği N-Key Rollover ve anti-ghosting özellikleri.

Kısaca N-Key: klavyede aynı anda basabileceğiniz tuş sayısının karşılığıdır. Bu noktada Vigor GK70, iki profilde bu desteği kullanıcıya sunuyor. Standart profilde 6 tuşa kadar kullanabildiğiniz bu özellik, oyun modunda sınırsız olarak değişiyor.

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 32

Anti-ghosting teknolojisinde ise aynı anda bastığınız tuşların bir noktadan sonra okunamaması durumunun önlenmesi bulunuyor. Yine bu destek, Vigor GK70 ile bizlere sunulmakta. Bu iki özellikle birlikte 1000Hz tarama oranı klavyede bulunuyor.

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 30

MSI Vigor GK70, yazılım noktasında da güçlü bir destek sunmakta. İki farklı yazılım üzerinden kontrol edebildiğiniz klavye, aydınlatmadan tuş kombinasyonlarına birçok özelliğin kullanılmasında yardımcınız oluyor. 

Hocanın Yorumu

Son yıllarda oyuncu klavyelerinde geleneksel klavyelere göre ciddi gelişim ve değişimler görüyoruz. Öyle ki profili oyun olmayan kullanıcılar bile oyuncu klavyelerine yönelebiliyor. 

msi vigor gk70 mekanik klavye incelemesi 002

İşte MSI Vigor GK70, bu yönelimi arttıran güçlü bir oyuncu klavyesi konumunda. Yüksek kaliteli ve sağlam işçilik, uzun ömürlü kullanım ve sahip olunan diğer teknik özellikler, klavyeyi ön plana çıkartmaya yetiyor.

Bu noktada yeni bir oyuncu klavyesi arayan kullanıcılar için tavsiye edebileceğimiz MSI Vigor GK70, uzun ömürlü yapısı ile oyunlarınızda en iyi arkadaşınız olabilir.

tasarım odulu editor tavsiyesi ustun performans odul

Klavyenin bu yıl itibari ile ülkemizde satışa başlandığını ve ortalama satış fiyatının 600 TL bandında olduğunu belirtelim. 

MSI Vigor GK70 klavye incelemesini burada bitirirken incelemenin video bağlantısına aşağıdan ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir yazıda görüşmek üzere, hoşça kalın!

MSI Vigor GK70 Mekanik Klavye İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler