Cuma, Mayıs 3, 2024

MSI Yanlışlıkla 14. Nesil Intel Core Serisini Sızdırdı

Paylaş

silkroad gaminggentr

MSI, Youtube üzerinde liste dışı (gizli) bir video paylaşması ardından bu video topluluğa sızdırıldı. Bu sızıntıda MSI yeni Intel 700 Anakart serisini ve yakında çıkacak bilgisayar kasalarını gösteren bir tanıtım videosu içeriyor. Video içeriğinin çoğunda yeni anakartlar için yapılan geliştirmelere odaklanırken, Intel‘in yeni nesil işlemcilerini açıklayan kısa bir slayt bulunuyor.

Peki, Bu Slayt Intel Yeni Nesil İşlemciler Hakkında Ne İçeriyor?

Bu slayt, Intel 14. Nesil Core serisinde büyük bir çekirdek sayısı yükseltmesi olmayacağını doğruladı. Yaklaşan Intel Core -K Serisi işlemcilerinden yalnızca birinin performans ve verimli hibrid yapılandırması için çekirdek değişikliği yapılacak.

Intel Core i7-14700K, Intel Core i7-13700K‘nın 8 E-çekirdeğine göre bir yükseltme olan 12 verimli çekirdeğe sahip olacak.

14. Nesil Intel Core

Yeni İşlemciler Ne Zaman Gelecek?

Şimdi MSI tarafından da onaylanan Intel Core i9-14900K da aynı 8P+16E yapılandırmasını kullanacak. Bu durum 6P+8E konfigürasyonlu Intel Core i5-14600K için de geçerli.

İntel önümüzdeki ay sadece Intel Core -K ve -KF serisini çıkartmayı ve önümüzdeki yılın başlarında ise -K olmayan modelleri çıkartmayı planlıyor. Yeni Intel işlemci serileri aynı Intel 7 işlem teknolojisi kullanacak ve sadece daha yüksek DDR5 frekans desteği sağlayacak. Şirket, Intel 14. Nesil Çekirdek‘in mevcut Intel İşlemcilerine göre %3 daha hızlı olduğunu doğruluyor. En önemli yükseltme, ekstra çekirdekler nedeniyle %17’ye kadar daha hızlı multicore performansa sahip Intel Core i7-14700K‘yı içeriyor.

14. Nesil Intel Core

Intel yeni core işlemci serisini Eylül ayındaki Innovation 2023‘te duyuracak.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler