Perşembe, Nisan 18, 2024

NASA Apollo 13 görevinin 50. yıl dönümünü kutladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Apollo 13 misyonunun Ay’a ulaşamamasının 50. yıldönümü. Tarihe  “Başarılı başarısızlık” olarak geçen  ve Komutan Kim Jim Lovell’in “Houston, bir sorun yaşadık” ifadesini kullandığı bu görev, NASA tarafından  “Başarılı başarısızlık” olarak nitelendiriliyor.

Çünkü bir patlama sonucu uzay aracı hasar görse de, Komutan Lovell ve diğer ekip üyeleri olan Fred Haise ve Jack Swigert, yer ekibinin başarılı çalışmaları sayesinde tekrardan Dünya’ya sağ salim dönebildiler.

“Houston bir sorunumuz var”

NASA, COVID-19 nedeniyle etkinlik planlamıyor

NASA, COVID-19 virüsü nedeniyle yüz yüze etkinlikler planlamıyor ama arşivden görev görüntülerini içeren bir belgesel yayınladı. Belgesele buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca NASA‘nın planladığı başka sosyal medya etkinlikleri de var.

Gerçek zamanlı Apollo 13 adında bir web sitesi, 50 yıl önce görevde kullanılan video görüntüleri, ses kayıtları ve bir takım notları paylaşıyor. Astronotların görevde kullandığı ses kayıtları bu proje için dijitalleştirilmiş.

Bu sıkıcı karantina günlerinde Ron Howard’ın yönetmeni olduğu, Apollo 13 görevinin yeniden anlatıldığı ve Tom Hanks’ın  Lovell olarak oynadığı 1995 yapımı film olan Apollo 13, Amazon Prime Video, Google Play Store ve iTunes’da.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler