Cumartesi, Nisan 27, 2024

Neler oluyor? Şimdi de MSI GTX 1650 GDDR6 bellekli modelleri geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Olaylar giderek ilginç bir hal alıyor. Bugün Avrasya Ekonomi Komisyonuna ilginç bir liste gönderildi. MSI GTX 1650 GDDR6 belleklere sahip yeni ekran kartlarını içeren bu liste, işleri giderek farklı noktalara çekmeye başladı. 2019 – 2020 sezonları arasında çıkan ekran kartları şimdiye kadar hiç bir dönemde çıkmamıştı. Peki bu işin sonu nereye kadar gidecek?

GDDR6 ile GTX 1650 de neyin nesi?

msi gtx 1650Açık konuşalım: İşler gerçekten sarpa sardı. Abi bu çıkan ekran kartlarına teknoloji editörleri ve gerçekten çok yakinen takip edenler hariç son kullanıcıların yetişmesi imkansız bir hal aldı. Bir yandan NVIDIA, diğer yandan AMD zannettiğinizden çok daha fazla bir rekabet söz konusu. Özellikle AMD ataklarını gören NVIDIA ekibi, işleri sıkı tutmak istiyor.

Komisyona gönderilen ekran kartlarının hiç birisi GTX 1650 SUPER değil. MSI kod adlarının okunduğunu zaten net bir şekilde görebiliyoruz. Listede tuzağa düşerek “SUPER modelleri neden yok?” diyebilirsiniz. Zira SUPER modellerinde GDDR6 bellekler bulunuyor.

Yeni EEC başvurusunda RX 5600 XT Gaming Z bile var

Bu cümlenin Türkçe karşılığı ise MSI RX 5600 XT ekran kartının da farklı BIOS modeli ve 14 Gbps bellek yongalarına sahip yenilenmiş modellerini işaret ediyor. Yani MSI tarafında sadece NVIDIA ile bir yenilik söz konusu değil. Kafa karıştırıcı bu değişiklikler, gerçekten limitleri zorlamaya başladı desem yeridir.

Şuan piyasada bulunan GeForce GTX 1650 ekran kartlarının hepsinde GDDR5 bellekler bulunuyor. Sadece SUPER modellerinde GDDR6 bellekler yer alıyor.

nvidia gtx 1650 serisi

“GTX 1650 GDDR5’in kopyası olabilir”

Benim tahminlerim bu yönde. Ki bu tahminimin %100 doğru çıkacağına da eminim. Sadece SUPER modellerinde olduğu gibi, 1280 CUDA çekirdeği kesinlikle olmayacak. Burayı vurgulamak isterim. Bence NVIDIA‘nın planı GDDR5 bellekleri yavaş yavaş masaüstü ortamından uzaklaştırmak istiyor. Şimdiki planı bu.

Şimdi diyebilirsiniz; “Kardeşim madem kaldıracak GDDR5, neden piyasaya yeni sürdü modelleri?” siz de haklısınız ne diyeyim.

Piyasaya sürülmesi beklenen MSI GTX 1650 GDDR6 ekran kartı listesi şu şekilde:

  • MSI GeForce GTX 1650 GDDR6 Gaming X
  • MSI GeForce GTX 1650 GDDR6 Gaming
  • MSI GeForce GTX 1650 GDDR6 Ventus XS OC
  • MSI GeForce GTX 1650 GDDR6 VENTUS XS
  • MSI GeForce GTX 1650 GDDR6 AERO ITX OC
  • MSI GeForce GTX 1650 GDDR6 AERO ITX
  • MSI GeForce GTX 1650 GDDR6 LP OC
  • MSI GeForce GTX 1650 GDDR6 LP

msi gtx 1650 gddr6

Siz neler düşünüyorsunuz? Yeni gelecek olan belleklerin amacı sizce de GDDR5‘i bitirmek olabilir mi?

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Çok çıkıyor hepsi de pahalı. Az satıyorlarsa niye çok çeşit çıkarıyorlar? Çok satıyorlar demek ki. Her ülkede dolar 6 kat değerli değil.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler