Cuma, Nisan 19, 2024

Netflix Fortnite’ı En Büyük Rakibi Olarak Görüyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Popüler hayatta kalma oyunu Fortnite, oyun sektöründe ciddi bir hakimiyet yaşıyor. Oyun her ne kadar kendi alanında fark yaratsa da, Netflix gibi birçok yayın hizmeti üzerinde de etkisi bulunuyor. Öyle ki Netflix, Fortnite’ı en büyük rakibi olarak tanımlıyor.

Son raporlarda Netflix, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 27 oranında bir kullanıcı artışı ile 4.2 milyar Dolar seviyesinde gelir elde etti. Her ne kadar platform, giderek büyüyor olsa da, bu büyümeyi önleyecek ya da yavaşlatacak farklı rakipleri de düşünüyor.

netflix fortnite en büyük rakibi olarak görüyor

Netflix’in ortaklarına gönderdiği bir mektuba göre şirket, ABD içerisinde televizyon ve telefon ekranında harcanan sürenin yaklaşık yüzde 10’unu alabiliyor. Öte yandan mektubun en dikkat çeken başlığı, Fortnite’ın HBO’dan daha sıkı bir rakip olduğu. Üstelik Netflix, Fortnite karşısında kaybettiğini bile düşünüyor. 

Verilen bilgilere göre YouTube, geçtiğimiz Ekim ayında kısa süreli bir erişim sıkıntısı yaşamış ve bu esnada Netflix kullanım oranında artış yaşanmış. Dolayısı ile Netflix kullanımını etkileyen binlerce rakibin olduğunu belirten firma, yaptığı yorumlarda haklılık payı taşıyor.

Örneğin işten geldiğinde birçok kullanıcı Netflix izlemek yerine Fortnite ya da farklı bir oyun oynamayı tercih edebilir. Dolayısı ile kullanıcıların Netflix haricinde zaman geçirmek için tercih edeceği her çevrim içi platform, firma için ciddi bir rakip konumunda. Bu yüzden şirket, içerik noktasında daha zengin yapımlar sunarak her tür kullanıcıyı kendine çekmeye çalışıyor.

Netflix, geçtiğimiz günlerde ABD üzerinde abonelik fiyatlarında artış yapmış ve birçok kullanıcı açısından tepki ile karşılanmıştı. Bakalım bu fiyat artışı sonucunda 2019 ilk çeyrek raporları neler sunacak?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler