Çarşamba, Nisan 24, 2024

Netflix, Rusya’daki Hizmetlerini Durdurduğunu Açıkladı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Video akışı platformu devi Netflix, Variety tarafından elde edilen bilgilere göre Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi sebebi ile Rusya’daki hizmetlerini askıya alma kararı verdi. Netflix Sözcüsü Emily Feingold, The Verge ekibine verdiği demeçte “Mevcut koşullar göz önüne alındığında, Rusya’daki hizmetimizi askıya almaya karar verdik dedi.

Geçtiğimiz hafta Netflix, büyük yayıncıların NTV ve devlet destekli Channel one gibi 20 Rus propaganda kanalına ev sahipliği yapmasını gerektiren yeni bir Rus yasasına uymayacağını belirtmişti. Şirket daha sonra Rusya’daki tüm yapımları ve satın almalarını durdurduğunu paylaştı. Netflix tam bu sıralarda dört Rus yapımı üzerinde çalışmalar yürütüyordu ki Bloomberg’e göre, Netflix’in şu an Rusya’da yaklaşık olarak 1 milyon abonesi bulunuyor.

1000x 1
Netflix, Rusya'daki Hizmetlerini Durdurduğunu Açıkladı! 2

Disney, Warner Brothers, Paramount Pictures ve Sony de dahil olmak üzere film endüstrisindeki diğer devlerin tamamı; The Batman, Turning Red ve Sonic the Hedgehog 2 gibi yeni yapımlarını Rus sinemalarında yayınlamayı ertelediklerini açıkladı ve Netflix’te bu şirketlerin arasına katılıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler