Perşembe, Nisan 25, 2024

Netflix’e Rakip Olan Disney Plus Yayın Hayatına Başlıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Disney’in Netflix’e rakip bir platform için düşündüğü Disney+, yayın hayatına başlıyor. Peki tüm büyük markaların dijital platformlarını kurduğu dönemde Disney+ fiyat ve ağ bakımından nasıl bir performans göstereceği merak konusu.

Disney, şirketin geleceği olarak isimlendirdiği Disney Plus platformu, Netflix, Amazon, Apple TV Plus gibi platformlara rakip olarak kurduğu dijital platform hizmetidir. 12 Kasım Salı günü yayın hayatına başlayacak olan platform, Star Wars, Marvel, Pixar ve Disney‘in kendi stüdyolarında gişe rekorları kıran filmlere ev sahipliği yapacak. Bu yönünden bakılırsa Disney+ diğer platformlara göre çok ciddi bir avantajı elinde bulunduracak. Zira gişe rekorları kıran filmleri ilk olarak izleme şansına sahip olabileceksiniz.

Disney ayrıca, tüm bu serilerin yanında bir dizi orjinal şov ve filmlerin tanıtımına da başladı. Bunların arasında Star Wars komutanı olan Mandaloryalı filminin fragmanını yayınlayarak platformun pazarlamasını da tüm hızıyla gerçekleştiriyor.

Disney Plus platformu pazarlama stratejisini çok hızlı tutuyor. Şirketten yapılan açıklamaya göre de, Çarşamba günü Avengers: Endgame filminin ABD, Kanada ve Hollanda’da izlenebilecek.

Disney+ Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek?

Disney Plus öncelikli olarak Hollanda, ABD, Kanada’da 12 Kasım günü yayın hayatına başlayacak. Ardından 1 hafta sonra Avustralya ve Yeni Zelanda’da başlayacak. 31 Mart 2020 tarihinde ise İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya ve bölgedeki birçok ülke de dahil olmak üzere Batı Avrupa’yı kapsayacak. Doğu Avrupa ise en erken Ekim 2020 tarihinde yayın hayatına başlayacak. Disney+ platformunun Türkiye’ye gelmesi ise bu tarihi bulabilir.

Global olarak, Disney iki yıl boyunca dünya çapında ilerici bir sunum yapmayı planlıyor. Şirket, hizmeti dünyanın en büyük bölgelerine ne zaman genişleteceği konusunda genelleştirilmiş bir zaman çizelgesi sağladı.

Resmi lansman öncesinde, Disney, Disney Plus‘ı Hollanda‘da herkesin denemesi için ücretsiz sunuyor. 12 Kasım’da abonelik sistemine geçecek. Firma, geniş bir cihaz desteği sunacaklarını açıkladı ve telefonlara, tabletlere, bilgisayarlara, TV’lerda platformu destekleyeceklerini söyledi. Fiyat olarak rakibi Netflix’e göre ilk etapta daha uygun fiyatlı olacak platform, içeriğinin genişlemesiyle ve pazar payını büyütünce fiyatta değişikliğe gidecektir. Fiyat olarak yurt dışında aylık 7 dolar gibi fiyatla hizmet verecek platformun açılısı merakla bekleniyor.

Sizce Disney+ hizmeti Netflix’e rakip olabilir mi? Görüşlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Sinan Akyüz
Sinan Akyüz
Teknoloji ve bilim dünyasını yakından takip eden, geleceğin keşiflerine hayranlık duyan, yapay zeka, biyoteknoloji gibi alanlarda öğrenmeye ve bilgi paylaşmaya tutkuyla bağlıyım.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler