Perşembe, Nisan 18, 2024

OnePlus 6T ve Xiaomi Mi 8 Telefonlara Windows 11 Kurdular!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Windows’un ARM yapısında piyasaya sürülmesi, Windows’u akıllı telefonlarda çalıştırma olasılığını ortaya çıkardı, hatta eski Windows Mobile çalıştıran Lumia akıllı telefonda Windows 11 çalıştırmayı başardılar. Ancak bugün, bazı Çinli bilgisayar mühendisleri Windows 11 işletim sistemini 2018 yılının Android amiral gemilerinde, OnePlus 6T ve Xiaomi Mi 8’de çalıştırmayı başardığını bildirebiliriz.

Geliştirici Xilin Wu tarafından yönetilen “Renegade” projesi, Windows 11’in Snapdragon 845 ve 855 yonga setlerinde (kısmen edk2-sm8150 bağlantı noktası tarafından desteklenir) çalışmasını sağlama çabasını kapsıyor. Ekip şimdiye kadar OnePlus 6T ve Xiaomi Mi 8’de işletim sistemini başarıyla çalıştırmayı sağladılar.

Geliştiricilerin kendi araçlarını/sürücülerini yazmaları gereken başarıyı yönetmek ve Snapdragon 845 için özel bir UEFI ortamını etkinleştirmek. Şimdiye kadar, aramanın çalışmaması gibi özelliklerle yalnızca kısmi bir başarı elde ettiler, ancak çaba hala çok etkileyici. Özellikle Android uygulamalarını çalıştırma yeteneği ile Windows 11, akıllı telefonlar ve tabletler için uygun bir işletim sistemi olabilir, bu yüzden umarım, çaba Windows hayranları için gerçek bir alternatifle sonuçlanacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler