Perşembe, Nisan 25, 2024

Otomobilleri Yutan Otobüs Hizmete Girdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin’de nüfusun çok fazla kalabalık olması ile birlikte teknolojiyi kullanarak yeni üretilen Transit Elevated Bus isimli araç, otomobilleri yutarak ilerlediği gibi, prototip aşaması tamamlandıktan sonra ilk sürüş testi de tamamlandı. Çin’in Quinhuangdao şehrinden çıkan otobüs büyük ilgi gördü.

Trafik Sorununun Önüne Geçilecek

Birazdan aşağıda izleyeceğiniz videoda Transit Elevated Bus (Transit Yükseltilmiş Otobüs) isimli aracı göreceksiniz. Bu araç, otomobilleri yutarak ilerlediği gibi, araç sürücülerine de üst katta büyük bir alan bırakarak keyif atabilmelerini sağlıyor. Geçtiğimiz aylarda sadece prototip olarak kullanılan araç tam 4.8 metre yüksekliğe ve 7.8 metre genişliğe sahip.

Trafikte ekstra bir yük oluşturmayan otobüs toplamda 300 yolcu kapasitesine kadar taşıma yapabiliyor. Çin’in kaynaklarına göre ilerleyen günlerde bu taşıyıcı otobüsün geliştirilerek daha çok yolcu ve araç alması sağlanacak. Ayrıca elektrik ile çalışan bu devasa otobüs saatte 65 km hıza ulaşabiliyor. Şuan için test aşamaları devam ederken, ilerleyen zamanlarda toplu taşıma olarak kullanıma açılacak.

arabalari-yutan-otobus-2
İstanbul’un trafik sorununu çözmek için de yerin altı yetmediği gibi, artık böyle bir üstten ray sistemi gerçekten çok gerekiyor. Zaten Büyükşehir Belediye Başkanı ilerleyen zamanlarda “Havaray” isimli sistemi devreye sokacaklarını duyurmuştu. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri Transit Elevated Bus isimli otobüsle baş başa bırakalım.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler