Cuma, Mart 29, 2024

Paypal 2017’de Türkiye’ye tekrar geri geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun yıllardır Türkiye’deki faaliyetlerine devam eden Paypal, geçtiğimiz aylarda BDDK tarafından alınan kararlar doğrultusunda sunucuları Türkiye’ye taşımadığı için sınır dışı edilmiş ve Paypal Türkiye’den çekildiğini duyurmuştu. Ancak sevindirici haber Paypal Türkiye‘ye geri dönüyor başlığı ile hepimizi mutlu etti.

Paypal ne zaman Türkiye’ye gelecek ?

PayPal yetkilileri Mart 2017 ayında Türkiye’de tekrar faaliyetlere başlayacaklarını açıkladılar. Aslına bakarsanız Paypal resmi web sitelerinden açıklama yapılmamasına karşın, Paypal yetkilileri tarafından onaylandığını belirtelim. Zira şuanda Paypal Türkiye web sitesinde hala o ayrılık mesajı duruyor ve web sitesi yayından kaldırılmadı.

PayPal‘ın Türkiye’ye dönme durumu ise şu şekilde olacak; Cross Border adı verilen sınır ötesi sistem sayesinde tekrar faaliyetlerine başlayacakları gibi, sunucular Türkiye’ye yavaş yavaş taşınmış olacak. Alınan bu karar BDDK tarafından da onaylandığı gibi, tekrar efsane kaldığı yerden devam edecek diyebiliriz. Zira hatırlarsanız Paypal‘ın Türkiye’den ayrılması ile yurdışı alışverişlerde çok fazla zorluklar yaşamıştık.

Cross Border nedir ?

Bu sisteme yabancı olan arkadaşlarımız olabilir. O yüzden Cross Border teknolojisini açıklama gereği duyduk. Kısaca değinmek gerekirse; e-ticaret yapan firmaların farklı ülkelerde e-ihracat adı altında faaliyet gösterebilmesi anlamına gelmektedir. Yani yerel hale gelen şirketleşmede e-ihracat yapmak isteyen firmaların farklı ülkelerdeki operasyonları yürütebilir hale getirilmesi anlamını taşıyor.

paypal-turkiye-faaliyetleri-002
Türkiye’de %12 pazar hacmi bulunuyor

Paypal‘ın şuanda Türkiye pazarında %12’lik dev bir ticaret hacmi bulunuyor. Şuanda dediğimize bakmayın, firmanın elinde bulunan database bunu gösteriyor. Yani yasaklanmadan önce Paypal Türkiye’de işler iyi gidiyordu. Aynı zamanda 800 milyon dolarlık bir hacimden söz ediliyor. Dünya genelinde 181 milyon aktif üyesi olan Paypal, Türkiye’ye dönüş ile kaldığı yerden devam edecek.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

14 YORUMLAR

  1. mart-2017 ye bir hafta kalmış hala üyelerini faliyete kaldıkları yerden devam edeceklerine dair bilgilendirme gereği duymuyor. Bence bunların geri döneceği palavradan ibaret.

    • twiter üzerinden açıklama yapmışlar ve turkiyeye dönüş amaçlı hiç bir açıklamlarının olmadıgını beyan etmişler ..yani kesin olarak dönüyoruz dememişler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler