Salı, Nisan 16, 2024

Paypal’ın Türkiye’ye Dönme İhtimali Var

Paylaş

silkroad gaminggentr

PayPal‘ın Türkiye’den çekilme kararı alması gündeme geçtiğimiz haftalarda bomba gibi düşmüştü hatırlarsanız. BDDK tarafından lisans alamadıkları gerekçesi ile Türkiye’deki hizmetlerine son veren PayPal‘ın tekrardan Türkiye’ye dönme ihtimali var. İşte o ihtimaller ve yapılması gerekenler:

PayPal Türkiye Ne Durumda ?

Paypal Türkiye ofisi şuanda sessizliğini korumuş olsa da, Türkiye’deki müşterilerine call center olarak hizmet vermeye devam ediyor. Hali hazırda sistem toplanılmadığı gibi, çalışanların da işten çıkartıldığı veya merkez ofislere çekildiği konusunda bir bilgi yok. Yani şuan için Paypal Türkiye çalışanları maaşlarını almaya devam ediyor. İlk günden beri sıcağı sıcağına takip ettiğimiz konuda ufak da olsa gelişmeler var.

Paypal
Paypal Tekrar Lisans Alma Niyetinde

Türkiye’deki milyonlarca müşterisi haberi aldıktan sonra adeta kara kara ne yapacağını düşünürken, kampanyalar başlatılarak Paypal Türkiye‘nin kapatılmaması konusunda imzalar toplanmıştı. Ancak bu imzalar yeterli olmadığı gibi, şuanda para gönderme ve alma işlemleri yapılamıyor. Fakat Paypal Türkiye ofisini kapatmadığı gibi, tekrardan lisans almak için girişimlerde bulunmaya hazırlanıyor. Eğer orta bir yol bulunursa, Paypal’ın tekrardan Türkiye’de hizmet vermeye başlaması minimum 1 veya 2 yıl alacak.

Süre Neden Uzun ?

Bu durumun en belirgin sebebinin Paypal sunucularının Türkiye’ye getirilip, getirilmeyeceği konusu. Eğer Paypal bu konuda BDDK ile zıtlaşmadan ortak bir çözüm üretirse tekrardan Türkiye’de hizmet verebilir. Ancak bu sürenin uzunluğunu Paypal’ın iç bürokrasisi, sunucuların durumu ve taşıma işlemlerinin zorluğu etkiliyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler