Cumartesi, Nisan 27, 2024

Phanteks Evolv SHIFT & SHIFT X Kasa İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Merhaba değerli PC Hocası takipçileri. Hocanın inceleme masasından yepyeni ürünlerle karşınızdayız. Bu inceleme yazımızın konukları Phanteks Evolv SHIFT & SHIFT X kasalar olacak. Duruşlarıyla baktıkça baktırtan, heybetleri ile yürekleri titreten bu canavarlar biliyoruz ki oturma salonlarınızın en yakışıklı misafirleri olacaklar. Dilerseniz kasalarımızı incelemeye başlayalım.

Tasarımlar

Söz konusu kasa olunca tercih etme sebeplerimizden birisi de tasarım oluyor. Her iki modeli de masaya yatırdığımızda son derece şık ve yakışıklı tasarımlar gördüğümüzü belirtelim. SHIFT X modelini ele alacak olursak SHIFT modeline göre oldukça uzun ve ağır bir yapıda karşımıza çıkıyor. Boyuna uzanan şekli ile dikeyden ziyade yatay kullanıma daha uygun gördüğümüz model tamamen çelikten imal edilmiş. Phanteks’in imzası olan temperli cam bu modelde de mevcut, üstelik her iki kenarda da cam bulunuyor.

Phanteks Shift Shift X

SHIFT modeline baktığımızda ise X modeline kıyasla daha kısa boylu ancak aynı yapı ve tasarımla geliyor. Siyah renkle tasarlanan kasa tabi ki tamamen çelikten imal edilmiş. Güçlendirilmiş temperli cam da yine bu modelde de mevcut. Renk bakımından incelediğimiz zaman her iki modelinde gri ve siyah modelleri mevcut ancak sizler bu kasaları dilediğiniz gibi boyayabilir ve kendi tercihinize göre renklendirebilirsiniz.

Kasalarımızın tasarımları itibari ile ince ve uzun yapıda olduklarını gördük. Bu yüzden içeride konumlanacak donanımlar da bizim için önemli. Soğutma kanadına baktığımız zaman her iki kasada sıvı soğutma desteği sunuyor. SHIFT X modeli 280mm radyatör desteklerken SHIFT modeli 120mm all-in-one radyatör desteği sunuyor. Bu vesile ile soğutma kanadında herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.

Phanteks Shift Shift X Kasa 07

Pasif soğutma tarafında ise kasalar oldukça iyi tasarlanmış. SHIFT X modelinde 2 adet 140mm premium fan bulunuyor. Aynı şekilde SHIFT modelinde ise 1 adet 140mm fan bulunmakta. Fanlar konumlar itibari ile oldukça etkili çalışıyor ve içerideki hava sirkülasyonu sayesinde ısınma sorunumuz olmuyor.

Bir diğer önemli nokta ise kasaların ekran kartı desteği. Bildiğiniz gibi ekran kartı tercih ederken sadece model performans değil aynı zamanda kasaya olan uyumluluğuna da dikkat ediyoruz. Her iki kasamız dikeyine sistemler olduğu için Phanteks bir güzellik yapmış ve her iki kasaya da ekran kartı braketi eklemiş. Böylelikle ekran kartını dikeyine istediğimiz gibi konumlandırabiliyor ve göze olan hitabı arttırabiliyoruz.

Phanteks Shift Kasa 007

Yine bir başka tasarım konusu günümüzün popüler özelleştirmesi RGB. Kasalarımızın içinden RGB çıkmıyor. Ancak her iki kasa tüm RGB aydınlatma sistemleri ile tam uyumlu şekilde çalışıyor. Dahası kasaların üst kısmında bulunan RGB kontrolcüsü ile bağlı olan herhangi bir aydınlatma sistemini buradan ayarlayabiliyor ve dilediğimiz gibi kontrol edebiliyoruz.

SHIFT X ve SHIFT modelleri tasarım açısından mühendisliğin konuşturulduğu güzel ürünler. Kasa tasarımları ile ilgili olarak her iki modelinde üst tarafında bastır-aç şeklinde tasarlanan kapaklar görüyoruz. Bu kapaklar bizleri anakart ve ekran kartının çıkış ve girişlerine götürüyor. Yani kablo bağlantılarımızı buradan gerçekleştiriyoruz. Bunun böyle olmasının sebebi olarak kasanın daha temiz görünmesi ve yatay kullanıma uygun tasarlanmasını gösterebiliriz.

Phanteks Shift X Kasa 006

Tasarım ile ilgili olarak söyleyebileceğimiz son şey ise biraz olumsuza kaçacak. Kasalarımız dikey sistemler oldukları için özellikle sistem toplama kısmında ince eleyip sık dokutturacak türden. Zira uyumlu parça temini ve özellikle kablolama işlemleri için ekstra efor ve ayrıntı gerektiriyor. Yani doğrudan şu şu parça deyip toplama olayı çok zor.

Phanteks Shift X Kasa

Teknik detaylar

Kasalarımızın tasarımları üzerine her şeyi konuştuk sıra asıl önemli konu olan teknik özelliklere geldi. Öncelikle her iki kasanın en büyük ortak özelliği sadece mini ITX anakart desteklemesi. Yani bu anakart haricinde farklı yapılı kart ekleyemiyoruz. Öte yandan her iki kasanında işlemci soğutucu destekleri aynı. Her iki modele de 82mm boyutuna kadar işlemci soğutucu takabiliyoruz.

Phanteks Shift Kasa 014

SHIFT X’in diğer teknik detaylarına değinecek olursak; 2 adet PCI slotu, 2 adet 3.5″ HDD ve 4 adet 2.5″ SSD slotu bulunuyor. 4 adet slotun 2 adeti SSD braketi ile dolu. Bunlar dışında SFX, SFX-L, ATX tiplerinde güç kaynakları kasamız ile tam uyumlu çalışıyor.

Soğutma alanında ise ön kısımda 3 adet 120mm ve 140mm fan, alt kısımda ise 1 adet 120mm, 1 adet 140mm fan desteği bulunuyor. Bu fanlardan 2 adet 140mm olanları kasa ile birlikte geliyor. 9.5 kiloluk modelin ölçüleri ise şöyle: 170mm x 650mm x 274mm.

Phanteks Shift Kasa 010

SHIFT modeline bakacak olursak; 2 adet PCI slotu, 1 adet 3.5″ HDD ve 3 adet 2.5″ SSD slotu mevcut. SSD slotlarının 2 adeti braket ile birlikte gelmekte. Kasamızın uyumlu güç kaynak türleri ise SFX ve SFX-L.

Soğutma detaylarında ise ön tarafta 2 adet 120mm, 2 adet 140mm fan desteği mevcut. Alt kısımda bu destek birer adet 120 ve 140mm ile sınırlı. Yine kasa ile birlikte ön tarafta bir adet 140mm fan geliyor. Son olarak kasamız 6.6 kg ağılıkta ve 170mm x 470mm x 274mm ölçülerinde.

Phanteks Shift Kasa 006

Her iki kasanın sahip olduğu çıkışlar ise bizim için hayal kırıklığı oldu. Zira bu kadar büyük cüsseli kasalara 2 adet USB 3.0 yuvası bizce çok yetersiz. Daha fazla USB yuvası olmasını beklerdik. 

Phanteks Shift Kasa 009

Phanteks Shift Kasa 008

Phanteks Shift Kasa 004

Phanteks Shift

Kimler tercih etmeli?

Kasalarımızı inceledik, özelliklerine değindik peki bu kasalar kime yarar kim kullanır ne için kullanır bunların cevaplarını vermeye. Öncelikle SHIFT X modeli alacak kimselerin geniş bir alana sahip olmaları gerekiyor zira kasa oldukça büyük, dar alanda kullanım uygun olmayabilir. Diğer yandan SHIFT modelini kullanacaklara da masa altı, yanı konumlandırmasını tavsiye etmiyoruz zira kasalar gösterişli oldukları için masa üzerinde konumlanmaları daha şık olacaktır.

Bizim önerimiz bu kasalara sahip olacak kişiler kasalarını oturma odalarının TV ünitelerine, TV altına ve bu tür mekanlarda yatay konumda sergilemeleri. Hem temiz görünüm hem geniş ekran kullanımı ile oyun ve seyir zevki ikiye katlanacaktır. Son olarak kasalarımızın fiyatlarına değinerek yazımızı tamamlayalım.

Phanteks Evolv SHIFT X modeli 869 Türk liralık etiketiyle, Phanteks Evolv SHIFT modeli ise 589 Türk lirası ile piyasada satılmakta. Ürünleri satın almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilir, ürün hakkında detaylı incelemeye aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilirsiniz. Yeni bir inceleme görüşmek üzere şimdilik hoşça kalın!

Phanteks Evolv SHIFT X & SHIFT Kasa İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler