Cumartesi, Nisan 20, 2024

iPhone’lardan Starlink Uydusuna Kolaylıkla Bağlanabileceğiz!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun süredir internette dolaşan spekülasyonlarda gelecekteki iPhone modellerinin uydu telefonu olarak kullanılabileceği iddia ediliyor ve söylentilere göre Amerika Birleşik Devletleri merkezli şirket mevzubahis teknolojiyi şu anda test ediyor. Önümüzde ki iPhone modellerinde uydu iletişimi sağlanırsa ilk etapta acil aramalar için kullanılabilecek fakat sahip olduğu bu özellik bambaşka bir çağı açabilecek.

Uydu interneti erişimi hizmeti sunan Starlink ise akıllı telefon üreticilerine paralel olarak yenilikler üzerinde çalışıyor ve her iki şirketin üzerinde çalışmalar yürüttüğü yenilikler başarılı bir şekilde tamamlanırsa iPhone modelleri başta olmak üzere akıllı telefonlarımızdan uydu internetine bağlanabiliyor olacağız.

iphone starlink
iPhone'lardan Starlink Uydusuna Kolaylıkla Bağlanabileceğiz! 3

İnternet sitesi PCMag tarafından yakın zamanda keşfedilen bir dosyaya istinaden SpaceX, Amerika Birleşik Devletleri’nin Federal İletişim Komisyonuna (FCC) sunduğu bir komisyonda “mobil cihazlar tarafından kullanım” için izin talebinde bulundu. Bloomberg ekibinden Mark Gurman ise iPhone’ların yalnızca belirli ülkelerde uydu iletişimine sahip olacağını belirtiyor.

SpaceX misyonu araştırma için Apple ürünlerini kullanıyor ve şu anda, ne yazık ki Starlink uydularına mobil cihazlarımızdan bağlanmak mümkün değil.

Mobil cihazlarda kullanıma başlanırsa gecikme 50 milisaniyenin altında olacak!

speedtest
iPhone'lardan Starlink Uydusuna Kolaylıkla Bağlanabileceğiz! 4

Eğer ki SpaceX, mobil cihazlar için kullanım izni alırsa özellikle Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kullanıcılar 50 milisaniyenin altında gecikme yaşayacaklar, şirket bu konuda söz verdi çünkü ülkenin bağlantı hızları diğer ülkeler ile kıyaslandığı zaman oldukça yüksek.

Apple ile SpaceX ileride ortaklaşa çalışabilir

Bunların haricinde uydu iletişimi kurabilecek akıllı telefonlar üzerinde çalışma yürüten Apple ve uydu interneti hizmeti sunan SpaceX’in gelecekte uydu iletişimi destekli iPhone modelleri için birlikte ortaklaşa çalışmaları mümkün. Apple’ın kendi yapısını geliştirmesi pek mümkün olmadığı için şirket, Elon Musk’ın şirketindeki mevcut yapıdan yararlanabilir. Yine tüm bunların haricinde, OneWeb ve Amazon gibi diğer özel şirketlerin uydu interneti konusunda SpaceX ile rekabet etmekte olduğunu belirtelim.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler