Cuma, Nisan 19, 2024

PlayStation 5 İddialı Özelliklerle Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony’nin yeni nesil oyun konsolları olarak tanıtılacak PlayStation 5 için ilk resmi bilgiler ortaya çıktı. Gelen bilgilere göre yeni nesil konsollar, oldukça iddialı özelliklere sahip olacak. Tamamen yenilenmiş bir seri olarak gelmesi beklenen PlayStation 5 oyun konsolları için detaylara bakalım.

PlayStation 5 Nasıl Özelliklere Sahip Olacak?

Mark Cerny tarafından yapılan açıklamalar, yeni nesil oyun konsollarının AMD ile donatılacağını gösteriyor. Açıklanan ilk detay, konsolun içerisinde yer alacak olan işlemcilerin 3.nesil AMD Ryzen olacak olması. İkinci detay ise ekran kartı.

Konsolun içerisinde yer alacak olan ekran kartlarının Radeon Navi yongalı bir seri olduğunu göreceğiz. Nvidia ile öne çıkan ışık izleme teknolojisini sunacak olan ekran kartlarının, 8K görüntü desteğiyle öne çıktığını göreceğiz.

PlayStation 5

Depolama biriminin SSD ile değiştirileceği açıklanan konsolların, 3D ses sistemi gibi artılarının da olduğunu görmek mümkün olacak. Tabii ki tüm bu teknik özelliklerin detayları konusunda bilgiler paylaşılmadı. Şimdilik paylaşılan bilgiler oldukça yüzeysel.

Tüm bu özelliklerle beraber PlayStation 5 konsollarının çıkış tarihi için 2020 yılının işaret edildiğini de belirtelim. Fakat net çıkış tarihi ve kesin fiyat bilgileri için bir süre daha beklemek gerekiyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler