Cumartesi, Temmuz 27, 2024

PlayStation 5 Pro Bu Sefer PC Rakibi Olabilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son zamanlarda PC’lerin inanılmaz seviyeye gelen gücü, konsolları performans konusunda gölgede bırakıyor. Günümüzde ortalama olarak tabir edebileceğimiz bir PC bile en güçlü oyun konsollarından kat kat daha iyi performans sergileyebiliyor.

Sony, PlayStation 5 Slim adlı oyun konsolunu duyurduktan sonra sektörde PlayStation 5 Pro’nun ne zaman tanıtılacağı hakkında sorular sorulmaya başlandı. Bu konuda pek çok dedikodu çıkmış olsa da PlayStation 5 Pro muhtemelen GTA 6′nın çıkış tarihine yakın tarihte piyasaya sürülecek. maxresdefault 1 jpg

PlayStation 5 Pro, PlayStation 5’e Göre Yaklaşık İki Kat Daha Güçlü Olacak

Sony, selefinden daha güçlü olacak PlayStation 5 Pro konsolu için AMD ile yoğun bir şekilde çalışıyor. Son söylentiler dev şirketin PlayStation 5 Pro’yu 4K’da 120 FPS çalıştırabilen bir konsol olarak tanıtacağını gösteriyor. PlayStaton 5’te bulunan 10,30 TFLOPS gücün yaklaşık iki katı kadar güç üretebilecek PlayStation 5 Pro 23,04 TFLOPS gücünde olacak.

Bununla birlikte PlayStation 5 Pro, Nvidia DLSS benzeri bir teknolojiyi de bünyesinde barındıracak. AMD FSR’ın değiştirilmiş bir versiyonu olacak olan bu çözünürlük yükseltme teknolojisinin nasıl çalışacağı da henüz belirsiz.

console pc

Öte yandan günümüz oyun konsolları kullanıcılarına 4K çözünürlük, yüksek grafik ayarları ve yüksek FPS’lerde oyun deneyimi sunamıyor. Tabi bu durum yüksek grafik gücü gerektiren oyunlar için geçerli. Aynı oyunu PC ve güçlü bir konsolda deneyimlemiş kişiler dediklerimize muhtemelen katılacaktır. PlayStation 5 Pro dedikoduları doğru çıkarsa eğer bu sefer gerçek manda PC rakibi olabilir.

Cihan Seldüz
Cihan Seldüz
Teknoloji ve bilime ilgi duyan, bu konularda bol bol araştırma yapıp kendini geliştirmeye çalışan PC Hocası editörü.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler