Cumartesi, Nisan 27, 2024

PlayStation 5 Pro Özellikleri Belli Olmaya Başladı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun süredir oyun konsolu dünyasını domine eden model PlayStation 5, artık yavaş yavaş tozlu raflara kaldırılmaya hazırlanıyor. Zira çok yakında yeni nesil konsollar PlayStation 5 Pro serisinin geleceği konusunda bilgiler var.

Konsolların çıkış tarihi bir yana, yeni nesilde neler sunulacağına hangi özelliklere yer verileceğine ilişkin de önemli bilgilerin geldiğini söylemek lazım.

PlayStation 5 Pro Nasıl Bir Konsol Olacak?

Tom Henderson tarafından yayınlanan yeni rapora göre, konsolun beyni yani PS5 Pro CPU’su değişmeyecek. CPU değişmemiş olsa da High CPU Frekans modu sayesinde işlemci 3,85 GHz seviyesine kadar çıkabilecek. %10-15 arasında bir performans artışı sağlanmış olacak.

İşlemci kısmında yapılan düzenleme bellek kısmında da karşımıza çıkacak. Bellekler 576 GB/s seviyesinde bir hızla sunulacak. Mevcut olan konsol ile karşılaştırma yapıldığı zaman %28-30 arası bir performans artışı sunulacağı anlaşılıyor. Ama tabii ki henüz bunun kesin bir veri olmadığını da belirtelim.

PlayStation 5 Pro

Yapılacak en büyük değişikliklerden biri ise GPU kısmında karşımıza çıkacak. PlayStation 5 Pro ile konsolda RDNA4 yeni GPU birimlerinin kullanıldığını göreceğiz. RT motoru ve ışın izleme konusunda yetenekleri çok daha yüksek olacak GPU biriminin, ışın izleme performansını 4 kata kadar arttırması beklentisi var.

Tüm bunlarla beraber gelen bir değerlendirme yapıldığı zaman PlayStation 5 Pro konsollarının eski seriye göre %40-45’lik bir performans artışı göstereceği düşünülüyor.

Yeni yapay zeka birimleriyle beraber görüntü kalitesi konusunda da çok daha fazlasını başaracağı düşünülen konsolların çıkış tarihi ise 2024 yılı yaz dönemi olarak gösterildi. Ama hemen belirtelim ki resmi açıklama yok.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler