Cumartesi, Mayıs 18, 2024

PlayStation 5 Pro Sandığımızdan Daha Güçlü Gelebilir

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony, oyun konsolu dünyasının hakimi olmaya devam etmek istiyor. Markanın bu noktada yeni adımı PlayStation 5 Pro konsolları olacak. Son dönemde gündemde olan yeni konsollar, markanın özellikler açısından geçiş modellerinden biri olacak.

Ara güncelleme gibi göreceğimiz konsolun teknik özelliklerine ilişkin sızıntılar da sürekli olarak devam ediyor. En son yeni nesil konsolların teknik özelliklerini özetleyen bir tablo sızdı. Hemen arkasından ise yeni nesil oyun konsollarının grafik gücünü gösteren yeni bir sızıntı daha gerçekleşti.

PlayStation 5 Pro Grafik Gücü Konusunda İddialı

Sızıntılara göre yeni nesil konsolda yer alan GPU birimi 2,35 GHz maksimum saat hızına sahip olacak. Daha önce gelen sızıntılarda konsolun grafik birimi konusunda 2,18 GHz gibi bir GPU saat hızına sahip olacağından söz ediliyordu.

Bu demek oluyor ki yeni oyun konsolları beklenenin biraz daha üzerinde bir GPU saat hızı ile bizi karşılayacak. Fakat bu bahsedilen saat hızının maksimum değer olduğunu da belirtelim. Yani sızıntıyı yapan kaynak, GPU biriminin sürekli bu hızları görmeyeceğini işaret ediyor.

PlayStation 5 Pro

Ortalama olarak söz edilen GPU gücü ise 33,5 TFLOP olarak belirtilmiş. Bu da demek oluyor ki yeni nesil oyun konsolları mevcut olan modellere göre çok ciddi anlamda bir grafik gücü artışı sunacak.

CPU birimi kısmında bir değişiklik olacak. Burada da konsol 3,85 GHz seviyesine kadar ulaşabilecek. Bir önceki seride 3,5 GHz saat hızı karşımıza çıkmıştı. CPU biriminde de hız artacak ama burada mimari yine AMD Zen2 mimarisi olacak.

Tüm bu özelliklerin netlik kazanacağı tanıtım ise Kasım ayı içerisinde yapılması bekleniyor. Konsolu bu yıl içerisinde satışa çıktığını göreceğiz. Fiyatı ne kadar farklı olur ya da satış stratejisi konusunda ne kadar değişiklik yapılır onu artık tanıtım sonrasında görmek mümkün olacak.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler