Cuma, Nisan 26, 2024

PlayStation 5 Tanıtım Tarihi Ertelendi: Yeni Tarih Ne Zaman?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Sony, Amerika’da devam etmekte olan George Floyd protestoları neden ile 4 Haziran’da (iki gün sonra) yapılması planlanan PlayStation 5 etkinliğini erteleme kararı aldı. Sony konu hakkında “Dünya çapındaki oyuncuların PlayStation 5 oyunlarını görmek için heyacanlı olduklarını anlasak da şu anda kutlama zamanı olduğunu düşünmüyoruz.” dedi. Sony. “Şimdilik geri çekilmek ve daha önemli seslerin duyulmasına izin vermek istiyoruz.” diye ekleme yaptı.

Bu kararın aynısı Google’da Almıştı!

Sony, George Floyd’un Minnesota’daki ölümüne verdiği tepkiyi açıkça dile getiriyor. Perşembe günkü etkinliği PS5 oyunlarını sergilemek için kullanmayı planlıyordu ve PlayStation 5 bu tatil sezonunda başlatıldığında insanların oynayacağı bazı oyunlara ilk bakışla bir saatlik bir etkinlik vaat ediyordu.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki büyük şehirlerde yaygın polis protestoları meydana geldi. Ayaklanmaların nedeni, Floyd’un ölümünden sonra geçen hafta başladı ve hafta sonu boyunca önemli ölçüde büyüdü hatta ırkçılığa karşı meydana gelen bu protestolar Kanada dahil olmak üzere bir çok ülkeye sıçradı. Geçtiğimiz hafta Twitter, Donal Trump’ın “şiddeti yüceltmek” için yağmalama hakkındaki bir tweetine uyarı bile verdi.

Sony’nin almış olduğu bu karar, EA Games tarafından bugün alınan Madden NFL 21 etkinliğini erteleme ve Google’ın Android 11 Beta ekinliğini erteleme kararı sonrasında geldi. Sony tarafından PlayStation 5 etkinliği için henüz yeni bir tarih belirtilmedi.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler