Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Playstation Portal Hacklendi! Bağımsız Yeni Konsol

Paylaş

silkroad gaminggentr

Geçtiğimiz aylarda Playstation cephesinden yeni bir el konsolu adımı gelmişti. Playstation Portal adıyla duyurulan yeni el konsolu rakip Steam Deck ve ROG Ally’den çok daha farklı bir yapıdaydı. Zira konsol kendi içerisinde bağımsız bir konsol değil de bir akış cihazı olarak duyuruldu.

Yani asıl amaç PS5 üzerinde oynanan oyunun Wi-Fi ile bu mini cihaza aktarılması ve oyuncuların oyunu istedikleri yerde devam ettirmeleriydi. PS5 ile bağlantılı bir şekilde çalışan cihaz, bir nevi taşınabilir oyun keyfi sunuyordu.

İşte yeni haberimiz Playstation Portal için durumun değişebileceğinin kanıtı. Zira yeni bilgilere göre Andy Nguyen isimli bir geliştirici, Portal üzerinde bağımsız bir şekilde oyunları açmayı başardı.

Playstation Portal Tek Başına Çalışabilir mi?

X üzerinden yapılan paylaşıma bakacak olursak cihaz üzerinde PSP emülatörü çalıştırılmış ve bağımsız bir şekilde oyun açılmasına izin verilmiş.

Bu şekilde el konsolunu PS5 oyun konsoluna bağlamadan yerel bir şekilde oyunların çalıştırılması sağlanmış.

Evet cihazda yerel olarak oyun çalıştırılabilmiş ama burada büyük bir soru işareti de var. Zira Playstation Portal içerisinde yer alan donanım birimi belli.

İçerisinde yer alan işlemci, bellek desteği vs gibi teknik özellikler sınırlı. Böyle düşünüldüğü zaman cihazın başlı başına bir el konsolu olarak değerlendirilmesi çok da mümkün değil gibi gözüküyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler