Perşembe, Nisan 25, 2024

Pokemon GO 2 Yılda 1.8 Milyar Dolar Kâr Elde Etti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Pokemon GO Türkiye’de ilk faaliyete başladığı anda adeta patlama yapan nadir oyunlardan bir tanesi. Şimdilerde ise oyunu pek fazla oynayan kalmadı. Bunun en büyük nedeni Pokemon Go yapımcısı Niantic’in hilelerin önüne geçememesi olmuştu. Zira VPN ile birlikte istediğiniz yerde hareket etmeden oynayabiliyordunuz. Şimdi ise şirket büyük bir kâr elde etti.

45 Milyon Aktif Oyuncu Sayısı

Dünya çapında Pokemon GO fırtınası kısa süre içerisinde yayılarak tam 45 milyon aktif oyuncuya ulaştı. Bunun %40‘ı kısa süre içerisinde oyunu silse de, hala dünya genelinde oynamaya devam eden hatırı sayılır bir kitle mevcut. Oyun hem internet hem de oyun olarak telefonları çok yorduğu için, kimi oyuncu sırf bu yüzden bırakmak durumunda kalmıştı.

Şimdilerde ise oyunun aktif olarak 5 milyon oyuncusu bulunuyor. İstihbaratları SensorTower firması alarak Pokemon GO‘nun günde 2 milyon dolar gelir elde ettiğini açıkladı. Bu durum, oyunun duyurulduktan sonra ikinci yıl dönümünde 1.8 milyar dolarlık şaşırtıcı bir gelire tekabül ediyor.

Ocak 2017 verilerine bakıldığında ise, geçen seneye göre 1 milyar dolarlık bir artış söz konusuz. İnternette Pokemon GO‘nun çöküşüne dair pek çok haber yayınlanmış olsa da, bu rakamlar oyunun hala güçlü olduğunu işaret ediyor.

pokemon go ettigi kar tablosu

En İyi 20 iOS Uygulamasına Girdi

Pokemon Go bugüne kadar dünya üzerinde yayınlanmış olan en iyi 20 iOS uygulamasından bir tanesi olmayı da başardı. Bu iki yıllık süre zarfında ise Nintendo üzerinden 800 milyon oyuncunun oyunu indirdiği açıklandı. Rakamlar Google Play tarafında da şaşırtıcı. Pokemon GO, Google Play’in en büyük gelir elde eden oyunlarından bir tanesi olarak da listede yer alıyor.

Ülkelere göre oyun içi harcamalara baktığımızda tablo şu şekilde;

  • ABD %40 – 607 Milyon Dolar
  • Japonya %34 – 500 Milyon Dolar
  • Almanya %12 – 96 Milyon Dolar
  • İngiltere %9 – 321 Milyon Dolar
  • Tayvan %5 – 186 Milyon Dolar

pokemon go 002

Eğer Pokemon Go kendisini bozmadan devam etseydi, yukarıdaki gelir tablosunun ilk sırasındaki ABD hariç, diğer ülkelerin sık sık değiştiğini görebilirdik. Her ne kadar Türkiye olarak oyun içi ödemelere çok fazla yanaşmıyor olsak da, bu listenin yine sonlarında “belki” yer alıyor olabilirdik.

Totale baktığımızda ise, Nintendo uzun bir aradan sonra Niantic şirketi adı altında zenginliğine zenginlik kattı diyebiliriz. Eee ne de olsa, küçüklüğümüzden gelen bir Pokemon aşkı hepimizde var değil mi? Şahsen ben yeni bölümleri yayınlansa, oturur paşa paşa izlerdim 🙂

pokemon go 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler