Perşembe, Mayıs 9, 2024

Porsche En Güçlü Cayenne’i Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Porsche’un duyurduğu en güçlü suv modeli yeni Cayenne resmen ortaya çıktı. Elektriğin gücünü saf kas gücüne çeviren yeni spor seri, SUV tanımını değiştirecek gibi duruyor. Peki yeni seri SUV modelinde nasıl özellikler göreceğiz.? Detaylarıyla ele alalım.

cayennne

Porsche suv modeli Cayenne ‘nin en güçlü versiyonunu duyurdu. Plug-in hibrit olarak ortaya çıkan Cayenne 130kW yani 176 bg bir elektrikli motora ve 4.0 lt ‘lik 499 bg bir V8 motora sahip. Cayenne iki motorla toplamda 739 bg güç ve 950 nm tork üretiyor. Bagaj kısmının altında bulunan elektrikli motor bataryaları  25.9 kW gücünde ve 2 saate yakın bir sürede tamamen şarj olabiliyor.

Bu bataryalar elektrikli motoru besleyerek Cayenne’e şehir içinde 82 km menzil sunuyor.  Cayenne standart olarak havalı süspansiyona sahip olacak. Bunun yanında opsiyon olarak porsche ‘nin dinamik şasi kontrolü adı verdiği  (PDCC) ve arka aks yönlendirme özelliği opsiyon olarak alınabilecek.

Cayenne aynı zamanda Coupe tipindede sunulacak;

cayenne coupe

Standart versiyondan bir kaç farklılık bulunan cayenne coupe süspansiyon ve şasi kontrolleri açısından standart versiyondan farklı olacak. Coupe ‘nin 0 -100 hızlanma süresi ise 3.6 saniye. Tasarımda karbon parçalara yer verilen cayenne coupe gerçekten de standart versiyonda daha sportif ve performans odaklı duruyor.

cayenne i

İç mekanda kavisli ve tamamen dijital olarak gelen gösterge paneli gerçekten cayenne ‘ e yakışır bir gösterge olmuş. Aynı zamanda ısıtmalı direksiyon , yeni multimedya ekranı , deri koltuklar ve sürüş modları gibi bir çok özellik standart olarak sunulacak.

gt

Dışarıda ise Gt paketi ile alınabilen titanyum egzoz , karbon difüzör, siyah çamurluk çıtaları ve çeşitli yerlerdeki karbon parçalar cayennei Gt paketi ile daha da sportifleştiriyor gibi görünüyor.Yeni cayenne suv modellerin en hızlılarından olmaya devam edecek gibi görünüyor. Yeni cayenne için henüz fiyat belirlenmiş değil . Bakalım cayenne güçlü rakipleri ile başa çıkabilecek mi?

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler