Cuma, Nisan 26, 2024

PUBG, 16 Mayıs Güncelleme Notları!

Paylaş

silkroad gaminggentr

PlayerUnknown’s Battlegrounds’a dev bir güncelleme geldi. 16 Mayıs tarihinde gelen güncelleme oyuna oldukça fazla yenilik getiriyor.

PUBG Corporation oyuna yeni bir güncelleme getirdi. 16 Mayıs tarihinde kullanıcılar ile buluşan güncelleme oyuna birsürü yeni özellik getiriyor. Gelin güncellemenin detaylarını inceleyelim ve oyuna yeni eklenen özelliklere göz atalım.

PUBG’ye yeni gelen güncelleme 5,9 GB boyutunda. Her güncellemede olduğu gibi bu güncellemede de yüklü miktarda dosyayı bilgisayarınıza indireceksiniz. Buda kotanızı oldukça etkileyecek. Ancak güncelleme ciddi anlamda değişiklikler taşıyor. Gelin yeni gelen özelliklere göz atalım.

Yeni Paraşüt Kaplaması!

Bu özellik oyundaki paraşütünüze kaplama getiriyor. Oyuncuların dilinde skin olarak adlandırılan bu kaplamalar daha öncesinde silahlara gelmişti. 16 Mayıs güncellemesi ile yeni paraşüt kaplaması oyuna eklendi.

pubg 1

Bengal Kaplanı adındaki paraşüte sahip olmak için öncelikle paraşütü satın almanız gerek. Dükkan > Eşyalar kısmında satılan paraşüt 4,99$ fiyat etiketine sahip .Eğer yeni gelen paraşüte sahipseniz lobide Kişiselleştirme > Vites kısmından paraşütü donanabilirsiniz.

pubg 2

Lobideki Yenilikler!

Lobiye gelen en büyük yeniliklerden birisi 19 farklı dil seçeneği. Halihazırda bulunan dil seçeneklerine yenileri eklendi ve oyunda toplamda 19 adet bulunan dil seçenekleri geliştirildi. Daha önceden oyunu Türkçe dil seçeneğinde kullansanız dahi lobi İngilizce dil destekliyordu.

pubg3

Yeni gelen güncelleme ile lobide tıpkı oyun gibi 19 farklı dil seçeneğine sahip. Oyuna giriş yaptığınızda Start yerine Başla, Store yerine Dükkan ve Play yerine Oyna gibi değiştirilen birçok kelimeyi görebilirsiniz.

Yeni Sandık – AVIATOR!

Hemen hemen her güncelleme ile gelen sandıklar bu seferde atlanmamış. PUBG’ye 16 Mayıs güncellemesi ile Aviator Case eklendi. Havacı Sandığı içerisinde yeni kıyafetler ve silah kaplamaları barındırıyor.

pubg4

Kasanın anahtarla açıldığınıda dile getirmek gerekiyor. 2,5$ değerindeki anahtar ile kasayı açabilirsiniz. Alt kısımdaki resimde kasadaki eşyaları ve oranlarını görebilirsiniz.

Hata Düzeltmeleri!

Her güncellemede olduğu gibi bu güncellemede de hata düzeltmeleri yer alıyor. Gün geçtikçe daha az bugların yer aldığı PUBG, bu güncellemede epey bir ilerleme kat etmiş gibi duruyor. İşte oyuna gelen hata düzeltmeleri…

-Miramar’daki bazı binaların varsayılan dokularla gösterilmeleri sorunu giderildi.

-Miramar’daki bazı duvarlar kısmen geçebilecek şekilde sabitlendi.

-Mini haritadaki uçak simgesinin yanında görünen beyaz işareti kaldırıldı.

-Silah düştüğünde ve tekrar yakalandığında, kapsamdaki reticle ayarları artık sıfırlanmamalıdır.

-Holografik dürbün geliştirildi. Artık 100 metreden görülen bir karakter silueti ile aynı büyüklükte.

-Buggy ve minibüste bazı animasyonlar düzeltildi.

-Eğimli bir yüzeyde yüzüstü bir pozisyondan araçlara girerken bazen karakterlerin garip açılarda oturmasına neden olan sorun düzeltildi.

-Silah takas ederken kırmızı nokta ve holo görüş retiküllerinin daha küçük ve bulanık hale gelmesine neden olan bir sorun düzeltildi.

Silah Dengesi Ayarlamaları ve Oynanış!

Yeni güncelleme ile M16A4’ün ilk atışındaki sekme düzeltildi. Artık M16A4 ilk atışta daha az sekecek. Bunun dışında Av Tüfeği peletlerinin yayılmasını azaltıldı. Buna bağlı olarak eklentilerin etkiside düşürüldü. 

Oynanış kısmında ise Vector silahına bir özellik daha getirildi. Artık Vector’e hafif kavrama ve yarım tutuş eklentileri takılabilecek. Oyuna getirilen yenilikler bu şekilde. BlueHole’ün güncelleme ile alakalı açıklaması ise şöyleydi:

“…Şimdiye kadar gördüklerimize dayanarak, daha sonraki bir güncellemede gelecek olan M16A4’e ince ayarları araştırıyoruz. Ayrıca, silahlar için düşme oranlarını ayarlamayı düşünüyoruz, lütfen geri bildirimlerinizi bizimle paylaşmaya devam edin.

Genel performans hakkında birçoğunuzdan çok endişe duyduk. FPS düşüşlerini ele almak en önemli önceliğimizdir ve yakında performans iyileştirmelerini ele almak için daha fazla güncellemeye sahip olmayı umuyoruz. Şimdilik, ekibimiz bu yama döngüsü boyunca düzeltmeleri deniyor olacak. Bu arada bizimle olduğunuz için teşekkürler.”

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

4 YORUMLAR

    • Oyunu türkçe olarak oynasaydınız gear’ın PUBG tarafından vites olarak çevirildiğini görürdünüz. Ben yazıda kişiselleştirme > ekipman yazsaydım yazıyı okuyan bir kullanıcı oyun içerisinde öyle bir sekme bulamayacaktı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler