Pazar, Nisan 28, 2024

PUBG İçin Hile Geliştiren 15 Hacker Yakalandı ve Para Cezasına Çarptırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünya’nın en çok oynanılan oyunlarından birisi olan PUBG için hile geliştiren 15 hacker tutuklandı. Hacker’lar çıkarıldıkları mahkemede para cezasına çarptırıldılar.

Oyun dünyasına bomba gibi biran PUBG, betadayken dahi oldukça fazla rağbet görmüştü. Oldukça fazla satan ve oynanan oyun betadan çıktıktan sonra hilelerin istilasına maruz kaldı.

Hemen hemen her oyunda olduğu gibi bu oyuuda zehir etmeye başlayan hilecilere aman vermeyen Bluehole, bu seferde hilecileri affetmedi. Daha önce PUBG Steam sayfasından hileciler ile ilgili bilgi topladıklarını ifade eden geliştiriciler, 15 hileciyi tutuklattı.

pubg hile 2

Bluehole, hilelere dur demek için yasal yollara başvurdu. Dava üzerinde çalışan yerel makamlar 25 Nisan tarihinde Çin’de 15 hile geliştiricisini tutukladılar. Hile programı geliştirme ve satma suçundan tutuklanan hackerlar para cezasına çarptırıldılar.

Aslına bakacak olursak bu kullanıcılar sadece hile geliştirmiyorlar. Hilelerin içine entegre ettikleri virüsler sayesinde bilgilerimizide çalıyorlardı. Hem hile geliştirmek hemde insanların özel verilerini çalmaktan tutuklanan suçlular para cezasına çarptırıldılar.

Hacker’lar Ne Kadar Para Cezası Ödeyecekler?

Para cezasınıda hafife almayın. Hile geliştirmekten tutuklanan 15 suçlu, toplam 5.1 milyon dolar para cezasına çarptırıldılar. Yani bizim paramızla 20.6 milyon TL. Bu para cezası onları hayatlarının sonuna kadar hile geliştiriciliğinden caydıracaktır.

pubg hile 1

Bluehole ise konu ile alakalı şu sözleri söyledi:

“Oyuncularımız, tamamen adil bir ortamda savaşmaya hazır oluncaya kadar, korsan / hile programları ile çatışmaya devam edeceğiz.” 

Duruma bakacak olursak PlayerUnknown’s Battlegrounds’ın yapımcıları bu durumun peşini bırakmayacak gibi duruyor. Hilecilere ve hile geliştiricilerine aman vermeyeceklerini belirten Bluehole, oyunu ortamını daha iyi bir hale getirmek için çalışıyorlar.

Oyundaki tüm hileler ve hileciler gider mi bilemeyiz. Ama Bluehole’un bu işin peşini bırakmayacağından eminiz.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler