Cuma, Mart 29, 2024

Qualcomm, Asus İşbirliği ile Akıllı Telefon Üretti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çip üreticisi Qualcomm bugün hayran kitlesini hedef alan yeni bir özel sürüm akıllı telefonunu tanıtarak herkesi şaşkına urattı. Akıllı telefonun adı “Snapdragon Insiders için Akıllı Telefon” ismi biraz garip ama gücünü Snapdragon 888 işlemciden alan akıllı telefon ASUS tarafından tasarlandı.

Bu yeni akıllı telefon, 7,5 Gbps’ye kadar indirme hızı ve 3 Gbps yukarı bağlantı ile hem 5G mmWave hem de 6 GHz altı bağlantıya sahiptir. Ayrıca Wi-Fi 6 ve Wi-Fi 6E ile çoklu gigabit Wi-Fi hızının (3,6 Gbps’ye kadar) keyfini rahatlıkla çıkarabilirsiniz. Güvenilir ve duyarlı ses ve müzik için Qualcomm, çift Bluetooth 5.2 antenini bu akıllı telefonda sunuyor.

Snapdragon Insiders için Akıllı Telefon, Qualcomm’un en iyi mobil ve ses teknolojilerini uçtan uca ses sistemlerinde bir araya getiren Snapdragon Sound özellikli ilk akıllı telefon ve ilk cihaz olacak.

Kamera özellikleri neler?

Arka Kameralar

  • Ana Kamera: Sony® amiral gemisi IMX686 64 MP görüntü sensörü – 1/1,73” büyük sensör boyutu, 0,8 µm piksel boyutu, Quad Bayer teknolojisi – 16 MP, 1,6 µm geniş etkin piksel boyutu, F1,8 diyafram, 26.6 mm eşdeğer odak uzaklığı 35 mm film kamera, 6p lens, 78,3° görüş alanı, 2×1 Çip üzerinde lens faz algılamalı otomatik odaklama, 4 eksenli, optik görüntü sabitleme, Çift LED flaş, Anında kamera değiştirme özelliği
  • Ultra Geniş Kamera: Sony® amiral gemisi IMX363 12 MP çift piksel görüntü sensörü – 1/2,55” sensör boyutu, 1,4 µm piksel boyutu, F2.2 diyafram, Gerçek zamanlı bozulma düzeltme teknolojisi, 35 mm film kamerada 14,3 mm eşdeğer odak uzaklığı, Makro çekim
  • Telefoto Kamera: 8 MP, 3x optik yakınlaştırma, 12x’e kadar toplam yakınlaştırma, 4 eksen, optik görüntü sabitleme, 35 mm film kamerada 80 mm eşdeğer odak uzaklığı

Ön kamera

Cihazın özçekim kamerasına geldiğimiz zaman 35 mm film kamerada 24 MP çözünürlüğünde, 27 mm eşdeğer odak uzaklığı sunan bir kamera bizleri karşılıyor.

Son zamanların piyasaya sunulan en iyi akıllı telefonu: kutu içeriği değil ganimet geliyor!

1625821385566
Qualcomm, Asus İşbirliği ile Akıllı Telefon Üretti! 2

Son zamanlarda akıllı telefon üreticileri, kutu içeriğinden kulaklıktan sonra adaptörü de çıkarmaya başlamışken, Qualcomm kutu içeriğini oldukça zengin tutuyor. Öyle ki cihazı aldığınız zaman itibariyle hiçbir şeye ihtiyacınız kalmayacak resmen. Kutu içeriğinde; Snapdragon marka Premium kablosuz kulaklık, Quick Charge 5 teknolojisine sahip 65W adaptör, 0,5m uzunluğunda Type-C’den Type-A’ya kablo, 1,2m uzunluğunda Type-C’den Type-C’e kablo geliyor. Ayrıca cihazın etrafını koruyabilmeniz için bir adet çerçeve de geliyor.

Sınırlı sayıda üretildi: Fiyatı ne kadar?

Bu sınırlı sayıda üretilen akıllı telefon yakın zaman içerisinde Amerika Birleşik Devletleri, Çin, İngiltere ve Almanya’da 1499 Dolar fiyat etiketi ile satışa çıkmaya geliyor. Cihaz yüksek ihtimal ile Türkiye’de resmi olarak satışa çıkmayacaktır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler