Cumartesi, Nisan 20, 2024

Qualcomm, Nuvia’yı Satın Almaya Hazırlanıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Qualcomm bugün, NUVIA‘yı 1,4 milyar dolara satın alacağını duyurdu. NUVIA, yüksek performanslı işlemciler, Yonga Üzerinde Sistemler (SoC) ve bilgi işlem yoğun cihazlar ve uygulamalar için güç yönetimi alanlarında sektör lideri uzmanlığa sahip, kendini kanıtlamış birinci sınıf bir CPU ve teknoloji tasarım ekibine sahiptir. Qualcomm, mobil grafik işleme birimi (GPU), AI (Yapay Zeka) motoru, DSP ve özel multimedya hızlandırıcılarında hali hazırda liderdir. NUVIA’nın satın alınması, Qualcomm’un mobil CPU oyununda Apple’ı yenmesine yardımcı olacak.

Satın almanın ardından, NUVIA CPU’lar Qualcomm’un geniş ürün portföyüne entegre edilecek, amiral gemisi akıllı telefonlara, yeni nesil dizüstü bilgisayarlara ve dijital kokpitlere ve ayrıca Gelişmiş Sürücü Yardım Sistemlerine, genişletilmiş gerçeklik ve altyapı ağ çözümlerine güç verecek.

apple qualcomm 1
Qualcomm, Nuvia'yı Satın Almaya Hazırlanıyor 2

Qualcomm Baş Teknoloji Sorumlusu Jim Thompson, konu ile ilgili “Yüksek performanslı, düşük güçlü işlemciler ve son derece entegre, karmaşık SoC’ler oluşturmak DNA’mızın bir parçası” dedi. “NUVIA’nın yüksek performanslı tasarım konusundaki derin anlayışını eklemek ve NUVIA CPU’ları Snapdragon ile entegre etmek – sektör lideri grafik kartımız ve yapay zeka ile birlikte – bilgi işlem performansını yeni bir düzeye taşıyacak ve birden çok sektöre hizmet veren ürünler için yeni yetenekler sağlayacaktır.”

NUVIA CEO’su Gerard Williams, “CPU performans liderliği, bilgi işlem inovasyonunun bir sonraki çağını tanımlamada ve sunmada kritik olacak” dedi. “NUVIA ve Qualcomm’un birleşimi, sektörümüzün çıtasını belirleyen yeni bir yüksek performanslı bilgi işlem platformları sınıfı oluşturmak için sektörün en iyi mühendislik yeteneklerini, teknolojisini ve kaynaklarını bir araya getirecek. Önümüzdeki fırsatlar için daha heyecanlı olamazdık. “

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler