Cuma, Nisan 26, 2024

Razer’dan Batarya Canavarı Mouse : Atheris

Paylaş

silkroad gaminggentr

Razer’ı “ışıklı mışıklı” tanımından dolayı hemen hemen tüm oyuncular biliyordur diye tahmin ediyorum. Özellikle de bize neredeyse her ürününde gösterdiği “ışık şöleni” ve kalitesi ile başarılı işlere imza atan Razer bu sefer de batarya derdine çözüm bulmaya çalışmış, bunun için Atheris adlı bir mouse’u piyasaya sürüyor. Razer’in bu seferki asıl odağının tepkiselliğe oynayan oyuncular olduğunu söylesek yanlış olabilir zira Atheris her ne kadar donanımlı bir ürün olsa bile kablosuzluk ve bataryanın süresine yoğunlaşan bir mouse olduğunu da unutmamak gerek.

razer atheris 2

Razer’in Bir İddiası Var

Razer, yeni tanıttığı mouse için şöyle bir ifade kullanmış ; “Dünyadaki en uzun batarya ömrüne sahip, en güçlü kablosuz faresi”.  Aslında söyledikleri iddiayı doğru görebiliriz çünkü dünya üzerinde 350 Saat batarya ömrü ile birlikte 7200DPI gibi yüksek bir çözünürlük sunan başka bir mouse yok (varsa da ben denk gelmedim şahsen). 

Bağlantı teknolojileri kısmında Bluetooth LE (In-built Bluetooth) ve 2.4GHz Wİ-Fİ üzerinden kablosuz bir şekilde bağlantı yapabilen mouse’nin 2 Adet AA pil ve Bluetooth LE ile beraber kullanıldığı zaman 300 saate yakın (belki de üzerinde) bir batarya süresi elde edilebildiğini es geçmemek gerekiyor.

Razer Atheris, diğer Razer fareleri gibi ergonomik bir ürün, her iki el ile de kullanabildiğiniz farede macro tuşlarını ise farenin sol kısmında yer almakta, açıkcası iki el ile de kullanılabilmesine rağmen Razer’in macro tuşlarını tek bir tarafa koyması beni şaşırttı.

razer atheris 3

Razer Atheris’de Işık Yok !

Yazının başında “Razer ışıklı mışıklı tanımı ve kalitesi ile biliniyor” dedim fakat Razer bu sefer Atheris adlı ürününde batarya süresini uzatabilmek adına ışığa yer vermemiş. 

66G ağırlığa sahip olan ürün gayet taşınabilir gibi gözüküyor, 7200DPI çözünürlüğünde Optik Sensör’e yer verilen ürünün sensör özellikleri ise 220IPS/30G olarak belirtilmiş. Ayrıca ürünün satış fiyatı da $50 olarak açıklandı hocalar.

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler