Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Redmi Note 12R Tanıtıldı! Yeni F/P Canavarı Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Redmi, sektörde fiyat performans serisi akıllı telefonların temsilcilerinden biri olarak yoluna devam ediyor. Markanın bu alanda tanıttığı gerçekten iddialı modeller var. Redmi Note 12R bunlardan biri oldu.

Telefon fiyat performans serileri için yeni neslin temsilcilerinden biri oldu desek yeridir. Zira gerek tasarım anlamında gerekse de kullanılan işlemci değerlendirildiği zaman, tam anlamıyla yeni nesil bir cihazla karşı karşıya kaldığımızı anlıyoruz.

Redmi Note 12R için Merak Edilen Tüm Detaylar

Birincisi telefonun tasarımının çok tanıdık olduğunu söylemek lazım. Arka kısımda üst üste sıralı olan çift kameraların, ek kamera alanına sahip olmayan yapısı ve hemen yan kısımda yer alan LED flaş, daha önce Redmi Note 12 modellerinde gördüğümüz tasarımı yansıtıyor.

Asıl önemli olan nokta ise teknik özellikler. Yeni akıllı telefon Snapdragon 4 Gen 2 serisi işlemciden güç alıyor. Yeni seri işlemciyi kullanan ilk akıllı telefon da Redmi Note 12R modeli oldu diyebiliriz.

Redmi Note 12R

4 nm üretim sürecinden çıkan işlemci üst segment modeller kadar hızlı olmasa da giriş ve orta segment modeller arasında popüler olacak yeni işlemci diyebiliriz.

Bunun dışında telefon 4 GB, 6 GB ve 8 GB RAM seçenekleri sunulacak. Depolama alanı da bellek seçimlerine göre değişiklik gösterecek.

Yeni fiyat performans modelinde ekran kısmında fiyatı aşağı çeken IPS LCD ekran göreceğiz. 6.79 inçlik IPS LCD ekranda 90 Hz yenileme hızı bizi karşılayacak ve Full HD+ çözünürlük değeri olacak.

Redmi Note 12R

50 MP ana arka kamera ve 2 MP makro çekim kamerası ile sınıfı için düşünecek olursak kamera konusunda da iddialı diyebileceğimiz model, geniş bir fiyat aralığı sunuyor.

Giriş seviyesi versiyonda 4 GB RAM ve 128 GB depolama ile 140 dolar, 6 GB RAM olan modelde 151 dolar, 8 GB RAM olan modelde ise 206 dolar gibi bir fiyatlandırma görmekteyiz. Yeni modelin hangi ülkelerde satılacağı ise henüz netlik kazanmış değil.

Teknik Özellikler Özet 

Ekranı: 90 Hz yenileme hızı, 6,79 inç IPS LCD, Full HD+

İşlemci: Snapdragon 4 Gen 2

RAM: 4 GB – 6GB ve 8GB

Depolama Alanı: 128GB – 256GB

Kamera: 50MP ana kamera – 2MP makro kamera ve önde 5 MP kamera

Pil: 5.000 mAh, 18W desteği

İşletim sistemi: Android 13 ile MIUI 14

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler