Cumartesi, Nisan 20, 2024

Rusya Havada Manevra Yapabilen ve Durdurulamayan Nükleer Füze Geliştirdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ruslar tarafından geliştirilen yeni nükleer füze Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından duyuruldu. Ancak bu nükleer füze şimdiye kadar dünyada duyurulan varyasyonlar ile uzaktan veya yakından alakalı değil. Putin‘in yaptığı konuşmada ve sunumda geçen detaylara göre manevra yapabilen ve yer yüzündeki hiçbir hava savunma sisteminin durduramayacağı bir model geliştirdiklerini belirtti.

Tüm Dünya Anında Rusyaya Kilitlendi

Rusya’nın geliştirmiş olduğu teknolojileri az çok hepimiz biliyoruz. Adamlar yıllardır kendi dillerinde ve kendi alt yapılarında savunma sistemlerini duyurmaya devam ediyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tüm bu gelişmeleri anlatırken, dünyanın gözünü bir anda Rusya’ya dikecek önemli yerlere de değindi;

Putin’e göre; “Yeni nükleer silahların arasında hava savunma sistemleri tarafından engellenemeyen, sınırsız menzili bulunan ve istediğimiz gibi manevra edebildiğimiz özellikleri bulunurken, bir de nükleer başlığa sahip su altı droneları da var.” dedi.

Şuanda dünyanın hiçbir yerinde su altında hareket edebilen bir drone modeli bulunmuyor. Ancak Rusya bu konuda bir ilke imza attıklarını ve çalışmalarının devam ettiğini belirtiyor. ABD kafasına göre dünyada esip gürlemeye devam ederken, Rusya’dan gelen bu açıklama ABD’nin de ‘nasıl oluyor yani lan?‘ yorumlarını kendi içerisinde yapmasına vesile oldu.

nukleer fuze rusya

nukleer fuze rusya 002

Yeni Nükleer Füze Nerede Kullanılacak?

Rusya’nın geliştiridiği ve menzili bulunmaya bu nükleer füze Putin’in iddialarına göre “Bize veya müttefiklerimize nükleer bir saldırı olması halinde derhal karışılık verilecektir.” diyerek ekledi. Rusya ve Türkiye arasında anlaşmaların imzalandığı ve “Tüm Müttefik” olarak nitelendirildiği şu günlerde, ABD‘ye de büyük bir geri bildirim gelmiş oldu.

“Vay yavrum vay”

nukleer fuze rusya 004

nukleer fuze rusya 005

Su Altı Nükleer Drone’ları Nasıl Çalışıyor?

Nükleer başlıkları gizli olarak taşımak için geliştirdikleri su altı drone modelleri de en ilgi çeken detaylar arasında yer alıyor. Yerli olarak geliştirdikleri model yüksek hıza sahip olduğu gibi, uçak gemileri ve kıyı koruma yapılarını hedef alıyor. Kıtalar arası mesafeleri aşabilecek kapasitede olduğu gibi, radarlar da tespit edemiyor.

Böylesine bir teknolojiye sahip olan su altı droneların performansı gerçekten merak ediliyor. Tüm bu detaylar basın açıklaması ile Putin‘in ağzından dökülürken, ayrıca şunları ekledi;

“Sonbaharda yeni bir güdümlü nükleer füze denemesi gerçekleştirdik. Bu füze, hava savunma sistemleri tarafından engellenemediği için, dünyanın herhangi bir noktasına ulaşabilecek sınırsız menzile sahip.” dedi.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler