Cuma, Mart 29, 2024

Samsung, Exynos 2100 İşlemcisini Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Beklendiği gibi, Güney Koreli teknoloji devi Samsung bugün yeni Exynos 2100 isimli mobil platform işlemcisini duyurdu. Bu yeni mobil işlemci teknoloji devi Samsung’un en gelişmiş 5 nanometre (nm) aşırı morötesi (EUV) işlem düğümü üzerine inşa edilen ilk premium 5G entegre mobil işlemcisi oldu.

  • 5nm EUV işlem teknolojisi, önceki modele göre yüzde 20’ye kadar daha düşük güç tüketimi veya yüzde 10 daha yüksek genel performans sağlar. Samsung ayrıca gelişmiş önbellek kullanımı ve daha güçlü bir zamanlayıcı da içeriyor.
  • Sekiz çekirdekli CPU, 2,9 GHz’e kadar çalışan tek bir ARM Cortex-X1 çekirdeğinden, üç yüksek performanslı Cortex-A78 çekirdeğinden ve çoklu işlemlerde yüzde 30’dan fazla geliştirme sağlayan dört güç verimli Cortex-A55 çekirdeğinden oluşur. selefinden daha iyi performans SAĞLAR.
  • Vulkan ve OpenCL gibi en yeni API’leri destekleyen ARM Mali ™ -G78, grafik performansını yüzde 40’tan fazla artırır.
  • Exynos 2100 ayrıca CPU, GPU ve diğer işlemlerin güç kullanımlarını gözden kaçıran ve optimize eden, yoğun ekran etkinliklerinde bile daha uzun kullanım süresi sağlayan gelişmiş çoklu IP düzenleyici (AMIGO) teknolojisini entegre eder.
  • Yeni tasarlanan üç çekirdekli NPU, yüksek etkili kullanım için gereksiz işlemleri en aza indirme ve özellik haritası ve ağırlık sıkıştırma desteği gibi mimari iyileştirmelere sahiptir. Exynos 2100, önceki nesle göre iki kattan fazla güç verimliliği ile saniyede 26 trilyon işlem (TOPS) gerçekleştirebilir.
  • Exynos 2100’ün gelişmiş görüntü sinyali işlemcisi (ISP), 200 megapiksele (Mp) kadar kamera çözünürlüğünü destekler. Altı adede kadar ayrı sensöre bağlanabilir ve daha zengin çoklu kamera deneyimleri için aynı anda dördü işleyebilir.
  • Exynos 2100’ün entegre 5G modemi, güçlü ağ kapsamı ve güvenilirliği için 5G’nin 2G GSM / CDMA, 3G WCDMA ve 4G LTE’den 6GHz altı ve mmWave spektrumlarını destekler. Modem, alt 6 gigahertz’de (GHz) saniyede 5,1 gigabit (Gbps) ve mmWave’de 7,35 Gbps veya 1024 Dörtlü Genlik Modülasyonu (QAM) desteğiyle 4G ağlarda 3,0 Gbps’ye kadar maksimum indirme hızı sağlar .
Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler