Cumartesi, Nisan 20, 2024

Samsung Galaxy S10+ S10 ve S10e Lansmandan İnceleme

Paylaş

silkroad gaminggentr

Samsung bugün hem ABD’de hem de Türkiye dahil pek çok ülkede aynı anda yeni Galaxy S10 serisi için lansman gerçekleştirdi. Cihazların tanıtımına katılım çok büyük olduğu gibi, YouTube üzerinden de 800 bin kullanıcı canlı olarak izledi. Biz de yeni Samsung Galaxy S10 serisinin tüm telefonlarını Samsung’un daveti üzerine katılarak inceleme şansı yakaladık.

İstanbul’da gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde Galaxy S10+, Galaxy S10 ve Galaxy S10e cihazları sergilendi. Ortalama 2.5 saat boyunca cihazları yakından inceleme fırsatı yakaladığımız gibi, performans, fotoğraf kalitesi, teknik özellikleri ve Türkiye satış fiyatları konusunda önemli bilgiler vereceğiz. Dilerseniz serinin en uygun fiyatlı cihazı ile başlayalım.

Samsung Galaxy S10e Ön İnceleme

Cihazın şuanda açıklanmış olduğu Türkiye satış fiyatı resmi olarak 5499 TL. Bu rakamın altında bir Galaxy S10 serisi şuan için yok. Zira Galaxy S10e modeli de tanıtılan 4 model arasındaki en uygun fiyatlı cihaz. Katıldığımız etkinlikte de ilk ön incelemesini yaptığımız cihaz diyebilirim. Seleflerine göre biraz daha küçük ekran boyutuna sahip olan bu model, Android 9.0 Pie güncellemesi ile birlikte geliyor.

Yeni Android Sürümü ve Depolama

Ayrıca Samsung‘a özel olarak geliştirilen yeni One UI arayüzü de tüm cihazlara uygulanmış durumda. Türkiye’de satılacak Galaxy S10e cihazı depolama alanı olarak da çok avantajlar sunuyor. Hali hazırda cihaz 128 GB veya 256 GB dahili depolama alanı ile gelecek. Bu alan bana yetmez derseniz eğer microSD kart desteğinden faydalanarak 512 GB daha kapasite artışı sağlayabiliyorsunuz.

İçerisinde 8GB veya 6GB RAM‘li iki farklı versiyonu olan cihaz, oldukça geniş bir performans vaat ediyor.

Teknik Özellikler

galaxy s10 e teknik ozellikler

Kamera Performansı

Samsung Galaxy S10e‘nin arka kamerası hem geniş açıya hem de ultra geniş açıya sahip. Bu tek başına bir anlam ifade etmeyebilir farkındayım. Zira arkada 12 MP f/1.5-2.4 ve 16 MP f/2.2 12mm aralığa sahip iki kamera bulunuyor. Cihazı ilk elimize aldığımızda pek çok fotoğraf çekme şansı elde ettik. Aşağıdaki görseller de Galaxy S10e ile birlikte çekildi.

Hem düşük ışıkta, hem Selfie modunda hem de yüksek ışıkta oldukça memnun edici sonuçlar ile karşılaştık. Zoom kalitesine ayrı bir değinmek istiyorum. Cihaz arka kamera ile fotoğrafı çektikten sonra, yakınlaştırmaya başladığınızda bozulmaların çok az olduğunu ve yakınlaştıkça “vay bu kadar da beklemiyordum” mantelitesini kafanıza yerleştiriyor. Yapay zeka nelere kadir!

Ön tarafı çevirdiğimizde ise bir adet 10 MP, f/1.9, Dual Pixel PDAF kamera bizleri karşılıyor. Düşük ışıkta biraz performansı düşen ön kamera, doğal ve gerçek ışıkta çok iyi sonuçlar elde edebiliyor. Ben çok konuştum, biraz sizleri Galaxy S10e ile çektiğimiz fotoğraflarla baş başa bırakayım.

samsung galaxy s10 serisi inceleme 004

Samsung Galaxy S10E 2

Samsung Galaxy S10E 4

Samsung Galaxy S10E 3

Samsung Galaxy S10E 5

Samsung Galaxy S10E 6

Samsung Galaxy S10E 7

Samsung Galaxy S10E 8

Samsung Galaxy S10 Ön İnceleme

Serinin orta segmentinde yer alan modeli olan Galaxy S10 lansmandan sonra Türkiye satış fiyatı ile birlikte resmi olarak piyasalara sunuldu. Fiyatı şuanda 6499 TL’den başladığı gibi, farklı modellerdeki farklı segmentler ile kıyasladığınızda kamera performansı ve arayüzünde çok ciddi farklar olduğunu görebilmek mümkün.

Cihaz tabii ki henüz tüm performans testlerine taabi tutulmadı. Onu da ilerleyen günlerde PCH ofisinde birlikte gerçekleştireceğiz. Onun öncesinde Galaxy S10 157 gram ağırlığı ve 6.1 inç ekran boyutu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Cihaz tek elli kullanımlarda sorun yaşatabilir. Zira ekran çok büyük olduğu için, üst alanlara erişmekte sorun yaşayabiliyorsunuz.

galaxy s10 teknik ozellikler

Yeni Arayüz Yağ Gibi!

Yeni teknoloji Corning Gorilla Glass 6 ile birlikte ekran koruma oranı daha da güvenli hale getirilirken, 1440×3040 px ekran çözünürlüğü ile gerçekten müthiş görüntüler elde etmenizi sağlıyor. Şuanda diğer Android cihazlara nazaran One UI arayüzü stabilite konusunda Galaxy S10’a çok yardımcı olmuş. Adeta yağ gibi kayıyor!

Kamera performansı ise mükemmel seviyede. Samsung deneyim mağazasında elde etmiş olduğumuz görüntüler bizi şaşırttı. Hem zoom performansı, hem düşük ışık hem de yüksek ışıkta çok iyi görüntüler elde edebiliyorsunuz. Aşağıdaki fotoğrafları da Samsung Galaxy S10 ile birlikte çektik.

Galaxy S10 Kamera Performansı

Samsung Galaxy S10 2

Samsung Galaxy S10 5

Samsung Galaxy S10 3

Samsung Galaxy S10 6

Samsung Galaxy S10 7

Samsung Galaxy S10 9

Samsung Galaxy S10 11

Samsung Galaxy S10 14

Evet kamera detayları bu şekilde. Galaxy S10‘un uzun kullanım testlerini paylaşırken aynı zamanda video performansı, slow motion, geniş açı ve yakın açı detayları da gelecek. 

EN Babası: Samsung Galaxy S10+ Ön İnceleme

Şuanda Türkiye satış fiyatı 7499 TL olarak belirtilen serinin en üst seviye cihazı Galaxy S10+ gerek depolama alanı, gerek kamera performansı gerekse yeni Android arayüzü ile dikkatleri üzerine çekiyor. 6.4 inç ekran çözünürlüğü, %87.5 en boy oranı ile ciddi seviyede Galaxy S10+ büyümüş durumda. Cihazı test ederken elimize aldığımızda tek el kullanımında çok zorlanıyorsunuz. Zira ekranın üst kısımlarına erişebilmeniz tek el ile çok zor.

Yeni Galaxy serisinde ekranlar Corning Gorilla Glass 6 ile güçlendirilmiş. Hem ön tarafta hem de arka tarafta bulunan bu koruyucu katman, cihazların düşme durumunda kırılması, çatlaması veya zarar görmesini engellemek amacı ile geliştirildi.

Android 9.0 Pie ve One UI arayüzünü test ettiğimde şunu gördüm, gerçekten inanılmaz hızlı. Bunu laf olsun diye söylemiyorum, elinize aldığınızda yeni arayüzün farkını gerçekten görebiliyorsunuz.

galaxy s10teknik ozellikler

Kamera Performansı

Serinin en iyi telefonu olan Galaxy S10+ aynı zamanda en iyi kamera performansına sahip bir model. Fotoğraf ve video çekmeden önce nasıl çekebileceğinizi kararlaştırmadan bir durun. Zira ön izlemede çok geniş ayarlar mevcut.

Hep söylüyorum, yine söyleyeceğim; günümüz profesyonel fotoğraf makinelerine verilen ciddi rakamlara artık yavaş yavaş gerek kalmıyor. Mesleğiniz değilse, bu tip bir akıllı telefon ile de mükemmel fotoğraflar çekebiliyorsunuz. Üstelik 4K çözünürlüğünde!

Cihazın arka tarafında 12+12+16 MP çözünürlüğünde üç adet kamera yer alırken, ön tarafında da 10+8 MP iki kamera bulunuyor. Yapay zeka desteğini de sırtınıza aldıktan sonra, kalabalık ortamda fotoğraf çekseniz bile, kendinizi netlemek zorunda kalmıyorsunuz.

Gelelim Galaxy S10+ ile çekmiş olduğumuz fotoğraflara;

Samsung Galaxy S10 2 1

Samsung Galaxy S10 5 1

Samsung Galaxy S10 7 1

Samsung Galaxy S10 8

Samsung Galaxy S10 9 1

Samsung Galaxy S10 10

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S107

Galaxy S10 Serisi Ön İnceleme Videosu

Evet, yeni Galaxy S10 ailesinin tüm üyeleri ile ilgili aktaracağımız detaylar ve inceleme sonuçları bu şekildeydi. İlerleyen günlerde cihazlar ofisimize ulaştığında yine detayları olarak incelemelerini sizlerle paylaşmış olacağız. Bir sonraki inceleme rehberimizde görüşmek üzere, kendinize iyi bakın hoşça kalın!

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler