Cuma, Nisan 19, 2024

Samsung Galaxy S9 için Android Pie Güncellemesini Başlattı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Mobil pazarda ürün lideri olan Samsung, Galaxy S9 cihazları için Android Pie güncellemesini resmi olarak yayınlamaya başladı. Şimdilik iki ülkede aktif görünen güncelleme hızla yayınlanmaya devam ediliyor.

Yılbaşı yaklaşırken Samsung, büyük Android Pie güncellemesini tatilden sonraya bırakmadı ve bugün itibari ile Avrupa üzerinde kullanıcılara bu güncellemeyi sunmaya başladı. Amiral gemi modeli olan Galaxy S9 için yayınlanan güncelleme, Hollanda ve Slovakya’da kullanılabilir hale geldi.

Google’ın yaptığı geliştirmeler ve özelliklere ek olarak yeni Android 9 Pie güncellemesi, Samsung tarafında da çeşitli özelleştirme ve içerikler barındırıyor. Bunlardan en önemlisi ve dikkat çekeni ise tamamen yenilenmiş One kullanıcı arayüzü. Yeni arayüz daha basit bir kullanıma ek daha hızlı bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

samsung s9 android pie güncellemesi başladı 1

Son güncelleme ile Samsung, yeni bir Android sürüme geçişteki en hızlı atağını gerçekleştirmiş oldu. Ancak rakipleri Nokia, OnePlus hatta HTC ile kıyaslandığında biraz geriden geldiği aşikar. Google, daha önce Project Treble adını verdiği program ile birlikte Android sürümlerinin daha çabuk yükseltilebilmesine odaklanmıştı. Ancak programın başından beri Android cihazların sadece %21.5’lik oranı, Android Oreo ya da daha yeni bir sürüme sahip.

Samsung, Galaxy S7 modellerinden beri yeni güncellemeleri kullanıcılarına hızlı bir şekilde iletmeye devam ediyor. Yeni Android Pie güncellemesinin diğer cihazlara ve diğer ülkelere ne zaman sunulacağı bilinmese de, 2019 yılında geçişin tamamlanması öngörülüyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler