Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung’tan Yapay Zeka Destekli Akıllı Süpürge Robotu: Jet Bot AI+

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, bu sene ki CES etkinliğinde (sanal), yapay zeka destekli ve aynı zamanda fiyat konusunda oldukça pahalı akıllı süpürge robotunu tanıttı.

Samsung Jet Bot AI+, 1 cm kadar küçük engelleri algılamak ve önlemek için etrafındaki alanı tarayabilen aktif bir stereo tipİ 3D sensöre sahip. Ayrıca, bir nesne tanıma işlevine güç veren ve vakumun bardaklar, kordonlar ve hatta evcil hayvan atıkları gibi öğelerin yanı sıra mobilya ve ev aletleri gibi daha büyük nesneleri algılamasına ve sınıflandırmasına olanak tanıyan bir Intel AI (yapay zeka) çözümü ile donatıldı.

Yerleşik bir LiDAR sensörü, odayı tarıyor ve temizlik verimliliğini artırmak için botun kesin konumunu hesaplıyor. Samsung’a göre Jet Bot AI+’ın Dijital İnverter Motoru, daha derin bir temizlik için emiş gücünü en üst düzeye çıkarıyor ve hatta temizlediği yüzeyin türünü tanımlayabiliyor ve emiş gücünü otomatik olarak ayarlayabiliyor.

2021 06 25 image 13 j
Samsung'tan Yapay Zeka Destekli Akıllı Süpürge Robotu: Jet Bot AI+ 3

Temizlikten bahsetmişken, yeni bot, Samsung’un 0,5~4,2µm boyutlu parçacıklar da dahil olmak üzere mikro tozun yüzde 99,99’unu yakalayan Gelişmiş 5 Katmanlı Filtrasyon sistemi denilen bir teknolojiyi kullanıyor. Cihazda bulunan tüm parçalar ve filtrelere temizlenmek için yıkanılabilir.

iRobot’un seçkin çözümleri gibi, Samsung’un yeni botu da, esasen kir ve kalıntıların bottan sabit bir çöp kutusuna aktarıldığı bir yerleştirme istasyonu olan Clean Station ile birlikte çalışır. Burada atıklar, yalnızca her bir ila üç ayda bir değiştirilmesi gereken 2,5 L’lik bir torbada depolanıyor.

2021 06 25 image 12 j
Samsung'tan Yapay Zeka Destekli Akıllı Süpürge Robotu: Jet Bot AI+ 4

Samsung Jet Bot AI+’ın bu ay itibariyle Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da piyasaya sürülmesi planlanıyor ve 2021’in ikinci yarısında Latin Amerika, Güneydoğu Asya ve BDT (Bağımsız Devletler Topluluğu) bölgelerinde satışa sunulacak. Robotun fiyatı ise 1.299 Dolarlık ön siparişe sahip.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler