Perşembe, Nisan 25, 2024

Samsung’un Exynos 8895 İşlemcisi 4.0 GHz Hızını Gördü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Güney Koreli teknoloji devi Samsung‘un yeni işlemcisi Exynos 8895 testi için çalışmalar başladı. Samsung‘un bu işlemciyi ilk olarak Galaxy S8‘de kullanacağı ileri sürülürken, Exynos 8895 hakkında detaylar ve özellikleri haberimizde.

Exynos 8895 4.0 GHz Hızına Ulaştı

Çok fazla vakit kaybetmeden Galaxy S7 ve S7 Edge tüm dünya genelinde satışa çıkartıldı. Ancak Samsung hemen Galaxy S8 için kolları sıvamış görünüyor ki, yeni işlemcisini S8’e entegre edebilmek için testlerine başlamış. Samsung firmasına çok yakın olan firmalar tarafından elde edilen bilgilere göre yeni Galaxy S8’de Exynos 8895 işlemcisini göreceğiz. Şuanda yapılan test sonuçlarına göre Exynos 8895 Benchmark ve AnTuTu rekorlarını alt üst ettiği söyleniyor.

samsung-exynos-8895-islemcisi-hizi-aciklandi
Yeni İşlemcinin Teknik Özellikleri Nasıl Olacak ?

Teknik özelliklere başlamadan önce ufak bir not eklememde fayda var: Bildiğiniz üzere üretici firmaların piyasada olan akıllı telefonları veya cihazları satılıyor olsa da, üretici firma çoktan diğer çıkartacağı ürünlerin portatiplerini almış, testlerini gerçekleştirmeye başlamış oluyor. Yani bizler bir sene geriden gidiyoruz her zaman için. Şuanda Galaxy S8‘de firmada birilerinin elinde geziniyor diyebiliriz.

Yeni nesil Exynos 8895 işlemcisi yine sekiz çekirdekli olarak piyasaya sürülecek. Yeni nesil işlemcide dört adet özelleştirilmiş çekirdek sadece performans ve verimlilik için çalışacak. Bunun yanı sıra Cortex-A53 çekirdekleri de düşük performanslı uygulamaları yürüterek enerji verimlililiği ve batarya konusunda üst düzey performans sergileyecek.

samsung-galaxy-serisi
Exynos 8895‘te ayrıca 10 nm FinFET üretim süreci bulunuyor. Bu üretim sürecinde işlemcinin çıkabildiği maksimum hız 4.0 GHz olarak belirtildi. Cortex-A53 çekirdekleri ise 2.7 GHz hızına ulaşabiliyor. Bu demek oluyor ki, Galaxy S8’de çok daha akıcı, çok daha hızlı ve pratik bir donanım bizleri bekliyor olacak. Tüm bu veriler toplandığında Galaxy S7 ve S7 Edge’ye göre %35 daha yüksek performans ortaya koyacağı belirtiliyor.

Burası önemli: Exynos’un bir numaralı rakibi Snapdragon‘un 830‘u ise şimdiye kadar 3.6 GHz hızına ulaşabildi.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler