Cumartesi, Nisan 20, 2024

Sevimli ve Üstün Yapay Zekalı Robot Pepper

Paylaş

silkroad gaminggentr

Robotlar giderek yapay zekalar ile birleşmeye devam ettiği gibi, yeni üstün zekalı Pepper adlı robot, insanlara yardım etmek için Softbank Robotics tarafından üretildi ve hastanelerde çalışmaya başladı. Birazdan izleyeceğiniz videoda Pepper‘ın yaptığı hareketleri ve fonksiyonlarını görünce çok şaşırabilirsiniz.

Pepper Hastanede Görev Yapmaya Başladı

İnsansı robot statüsünde bulunan yapay zekaya sahip robot Pepper, sürekli gelişmekte olan robot dünyasına ışık tutmuş durumda. Hatırlayacak olursanız Boston Dynamics tarafından üretilen robotların performansı parmak ısırtırken, Softbank Robotics tarafından üretilen Pepper robot mükemmel işlere imza atıyor. Bundan bir sene önce Alibaba ve Foxconn2dan 236 milyon dolar yatırım alan ve geliştirmelerine devam eden firma, son şaheseri Pepper ile önemli bir yol katettiğini ispatlamış oldu.

Şuanda Belçika Osten‘deki iki hastanede görev yapmaya başlayan robot, hastalara yardımcı oluyor, hastaneye gelen yeni ziyaretçileri hastaların yanlarına götürüyor ve yönlendiriyor. Ayrıca sağlık sektöründe insanlar ile aktif olarak iletişim kurabilen ilk robot olma ünvanını kazanmış oldu.

Pepper-Robo
Robotun göğüs kısmında yer alan ekranda bilgiler bulunduğu gibi, karşısındaki kişi ile iletişim kurarak konuşabiliyor. Ayrıca 140 cm boyunda olan Pepper, 20 farklı dil konuşarak insanlara yardımcı olabiliyor. Tüm bunların yanı sıra kendisi ile iletişim kuran kişilerin ses tonundan kadın veya erkek olduğunu tanıyabiliyor. Şuanda Pepper Japonya ve Belçika’daki hastanelerde görev yaptığı gibi, ilerleyen zamanlarda pek çok ülkede hizmet vermesi bekleniyor.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler