Cuma, Mart 29, 2024

Shadow of the Tomb Raider’dan Sanat Niteliğinde Doğa Videosu Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

14 Eylül 2018 tarihinde Xbox One, Playstation 4 ve Microsoft Windows platformlarında çıkışını yapacak olan Shadow of the Tomb Raider için yeni oyun içi görüntüler yayınlandı. Heath Smith tarafından tasarlanan oyun, adeta bir sanat eseri gibi görünüyor. Doğal çevre tasarımı konusunda oldukça iddialı yapım, grafiksel olarak Rise of the Tomb Raider’dan çok da üstün durmuyor. Bunun sebebi de, muhtemelen sekizinci nesil oyun konsollarının güç bakımından son demlerini yaşaması. Fakat oyun yine de mükemmel görünüyor.

Doğal Çevre Mükemmel Görünüyor

Son zamanlarda çıkan hemen her macera oyununda çevre güzel görünüyor. Fakat bazı oyunlar, diğer oyunları solluyor ve kendine hayran bırakan doğa tasarımlarıyla bizleri büyüleyebiliyor. Bu sıyrılan yapımlardan birisi de Shadow of the Tomb Raider.

Shadow of the Tomb Raiderdan Sanat Niteliğinde Doğa Videosu Geldi İÇERİK

Orantısız vücut hatlarına rağmen pek çoğumuz tarafından benimsenen Lara Croft, son oyunlarda fazlasıyla güzel görünmeye başladı. Ana karakterin bu kadar ilgi uyandırıcı bir tasarıma sahip olduğu oyunda, çevre detaylarına da son derece önem veriliyordu.

Geldiğimiz son noktada ise; Shadow of the Tomb Raider ile birlikte çevre detaylarının oldukça özenli bir şekilde hazırlandığı gözümüze çarpıyor. Özellikle ağaçlandırmalar, uzak mesafeden bakıldığında gerçek bir resim kadar doğal duruyor. 

Yayınlanan bu videoyla birlikte; daha önceden görmüş olduğumuz oynanış stillerinin ardından, maceramızın geçeceği çevreyi de daha detaylı bir şekilde görmüş oluyoruz. 

Aslına bakarsanız yeni oyun, Rise of The Tomb Raider kadar iyi görünüyor. Yani ayılıp bayılmalık bir gelişme söz konusu değil. Bu grafiksel anlamda yavaşlamayı da şöyle izah edelim;

Piyasada oyun oynamak için satın alabileceğiniz 3 popüler cihaz var. Switch’i saymıyoruz çünkü kendisi Xbox One, PS4 ve PC kadar tercih edilen bir oyun konsolu değil. 

Multi platform denilen yani birden fazla platforma çıkış yapan oyunların en çok başarı elde ettiği platformlar da, genellikle konsollar oluyor. Bu noktada oyun geliştiricileri, sabit donanımlarla gelen oyun konsollarında performanslı bir oyun deneyimi sunmak adına, bilgisayarda oldukları kadar serbest olamıyorlar. 

Bu nedenle geliştiriciler, her platformda akıcı bir oyun deneyimi sunmak adına oyunlarını genellikle konsollar üzerinden geliştiriyor, sonra bilgisayar ortamına portluyorlar. 

Bu sebepledir ki; oyunların grafiksel gelişimi, mevcut modern oyun konsollarının müsade ettiği kadar gerçekleşebiliyor.

 

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler