Cuma, Nisan 19, 2024

Snapdragon 8 Gen 2 Tanıtım Tarihi Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Akıllı telefonların kalbine yerleşen mobil işlemciler için yeni bir dönemi başlatacak olan Snapdragon 8 Gen 2 için beklediğimiz haber geldi. Yeni amiral gemisi model işlemcinin tanıtılacağı etkinlik için tarih duyurusu yapıldı.

Tanıtım etkinliğinin tarihine bakacak olursak bu yıl gelecek işlemcinin, amiral gemisi akıllı telefonlarda kullanımının ise yeni yılı bulacağını göreceğiz.

Snapdragon 8 Gen 2, 15-17 Kasım Arasındaki Etkinlikte Duyurulacak

Yapılan açıklamaya göre yeni işlemcinin de duyurulacağı Qualcomm Snapdragon Summit etkinliği 15-17 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

Etkinlik kapsamında başka modellerin de duyurulmasını bekliyoruz. Özellikle orta segmentte çok sık kullanılan serilerin yeni versiyonları karşımıza çıkabilir.

Snapdragon 8 Gen 2

Tanıtım tarihi bir yana, Snapdragon 8 Gen 2 modeli için şimdiden ortaya çıkmış olan bazı teknik detaylar da var. Sızıntılara göre işlemci yine 4 nm üretim teknolojisiyle üretilecek ama çekirdek kümelemesinde değişiklik olacak.

Modelde;

  • 1 adet ARM Cortex-X3
  • 2 adet ARM Cortex-A720
  • 2 adet ARM Cortex-A710
  • 3 adet ARM Cortex-A510 kümelemesinin olması bekleniyor.

Muhtemelen performans artışı ve aynı oranda da verimlilik artışı sunacak yeni amiral gemisi işlemciyi kullanacak ilk markanın ise yine Xiaomi olacağı düşünülüyor. Tanıtım sırasında bu konu netlik kazanacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler