Cumartesi, Nisan 20, 2024

Son Dakika: “WhatsApp Geri Adım Attı” İddiaları Doğru mu?

Paylaş

silkroad gaminggentr

WhatsApp gizlilik sözleşmesi kararı birkaç gündür tüm dünyanın gündeminde. Kişisel bilgilerinin tehlikeye girdiğini düşünen ve Facebook’a kişisel bilgilerini vermek istemeyen kullanıcılar, uygulamayı silmeye bile başladı.

Binlerce ve hatta milyonlarca kullanıcının WhatsApp yerine alternatif olan Signal ve Telegram gibi uygulamalara geçtiğini görüyoruz. Ciddi anlamda kan kaybetmeye başlayan uygulamanın, bu durum karşısında ise yeni bir önlem aldığı iddia ediliyor.

Facebook, WhatsApp gizlilik sözleşmesi kararını geri mi çekti?

Bazı basın kuruluşlarında ve sosyal medya hesaplarında yer alan bilgilere göre; “Hızlı bir şekilde kullanıcı kaybı yaşanması nedeniyle Facebook kararını geri çekti.” haberleri yapılmaya başlandı.

Yani iddialara göre; “WhatsApp gizlilik sözleşmesi değiştirilmeyecek ve aynı şekilde kullanılmaya devam edecek.” Ortalıkta dolaşan bu haberler ne yazık ki doğru değil. Henüz WhatsApp tarafından yapılmış RESMİ bir açıklama bulunmazken, kaynağın kime veya neye göre alındığı konusunda da bilgi bulunmuyor.

WhatsApp gizlilik sözleşmesi

Hem bazı basın kuruluşlarında hem de sosyal medyada bu yönde kararlar alındığı söyleniyor ama Facebook resmi bir açıklama yapmadı ya da kullanıcılara bu konuda herhangi bir bildirim gönderilmedi.

Böyle bir geri adım kararı alınmışsa eğer, yakın bir zaman içerisinde Facebook’un resmi bir açıklama yapması ya da basın bildirisi yayınlaması bekleniyor. Şu an için sadece iddialardan ibaret olan konu hakkında gelişmeleri takip ediyoruz. Herhangi bir resmi açıklama ya da iddialara karşı yalanlama gelecek olursa, biz de sizlerle paylaşacağız.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler