Çarşamba, Nisan 24, 2024

Son Dakika! Yerli Otomobilin Üretileceği İl Açıklandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yerli otomobilin tanıtılmasına saatler kala Resmi Gazete‘de çok önemli bir karar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan yerli otomobilin hangi ilimizde üretileceğine karar verdi. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre yerli elektrikli otomobiller Bursa‘da kurulacak fabrikada üretilecek.

pininfarina ofis 003

Bursa’da kurulacak fabrikada elektrikli otomobil üretimi yapılacak ve kurulacak fabrika ile 4 bin kişiye istihdam sağlanacak. Yerli otomobilin tanıtımına saatler kala Resmi Gazete’de yayımlanan karar büyük bir önem taşıyor.

Yerli elektrikli araçların 5 farklı model ile karşımıza çıkacağı belirtildi. Bu 5 modelden yıllık 175 bin  adet üretilmesi planlanıyor. Bunların yanı sıra kurulacak fabrikanın 22 milyar TL yatırım ile üretime başlayacağı paylaşıldı.

ALIM GARANTİSİ!

Cumhurbaşkanı kararına göre vergi muafiyeti, alım garantisi ve KDV’de kolaylıklar sağlanacak. 31 Aralık 2035‘e kadar DMO tarafından da 30 bin adet otomobil alınması planlanıyor. Türkiye için oldukça önem taşıyan proje bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın katılımıyla tanıtılacak. Tanıtılmasına saatler kalan yerli otomobil ile ilgili yeni bilgiler öğrenmek için bizi takip etmeyi unutmayın.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İçindekiler

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler