Cuma, Mart 29, 2024

SpaceX’in Gönderdiği Kargo Kapsülü Uzay İstasyonuna Ulaştı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerikan roket ve uzay mekiği üreticisi olan SpaceX şirketi, üç gün önce Falcon roketiyle fırlatılan kargo kapsülünün Uluslararası Uzay İstasyonuna ulaştığı belirtildi.

SpaceX, resmi twitter hesabı üzerinden yapıtı açıklamada kargo kapsülü, üç gün önce Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Üssü‘nden falcon roketi ile fırlatıldı. Fırlatılan kargo kapsülünün bugün UUİ’ye ulaşıp bağlandığı belirtildi.

Gönderilen kapsülde yaklaşık 2 bin 700 kilogram yük taşıdığı ve kapsülde “Cimon” isimli yapay zekaya sahip robot yerleştirildi. Bir araştırma için 20 civarında fare ve yüksek kafeinli kahve bulunduğu kaydedildi.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda NASA, Rusya Federal Uzay Ajansı, Japonya Uzay Araştırma Ajansı, Avrupa Uzay Ajansı ve Kanada Uzay Ajansı iş birliğiyle bilimsel çalışmalar yürütülüyor.

Falcon heavy roket pch

SpaceX’in Göz Bebeği Olan Falcon Heavy

Özellikle Elon Musk uzun zamandır, fırlatılan roketleri dünyaya dönerken bir daha kullanılabilir hale gelmesini sağlamak için uğraşıyordu. Bu çalışmayı da kurduğu SpaceX firmasındaki ekibi ile sağlıyordu. Sonunda yaptı ve ilk gerçek uçuşunu bu yılın başında gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen uçuşta toplam 3 adet falcon roketi gönderildi ve bunlardan sadece 2 tanesi dikey ve sağlam olarak inebildi. İşte bu yüzden SpaceX firması yaptığı uzay faaliyetlerinde falcon roketini kullanıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler