Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Steam İlk Kez Aynı Anda 10 Milyon Çevrim içi Kullanıcıya Ulaştı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dijital oyun platformu Steam‘deki oyuncu sayısı kısa süre önce 10 milyon aktif kullanıcıyı aştı.

Bu sayıya ilk kez 7 Ocak 2023 tarihinde ulaşıldı.

steam

Platformun popülaritesindeki bu büyümeye yardımcı olan, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, Call of Duty: Warzone 2, PUBG: Battlegrounds gibi çok çeşitli oynaması ücretsiz oyunlar olduğunu söyleyebiliriz.

Tabii ki diğer popüler oyunlarıda unutmamak lazım. Mesela, Apex Legends. Among Us, Grand Theft Auto 5 ve Call of Duty: Modern Warfare 2 dahil olmak üzere popülariteyi arttırma konusunda yardımcı olan farklı ücretli oyunlarda var.

Steam Rekorlara Doymuyor

SteamDB’ye göre, toplam eş zamanlı kullanıcı sayısı 7 Ocak’ta 10.016.459 rekor seviyeye ulaştı. İlk kez 10 milyondan fazla kullanıcının aynı anda Steam’de oyun oynadığı görüntülendi.

Rekor, Steam’de yakın zamanda düzenlenen kış indirimi sırasında aldıkları bazı oyunları oynamaya başlayarak elde edildi. Platformdaki oyuncu sayısı istikrarlı bir şekilde artarak bu hafta başlarında 32 milyon eş zamanlı kullanıcıya ulaştı.

Bu arada şu anda en popüler tek oyun, Steam dahil olmak üzere çok sayıda “Yılın Oyunu” ödülüne layık görülen Elden Ring gibi görünüyor. Önümüzdeki günlerde Steam’den daha çok rekorlar göreceğimize eminim, herkese sağlıklı günler dilerim. 🙂

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler